Quan algú es planteja ser vegà normalment no té dubtes sobre els arguments ètics i ecològics i, fins i tot, pot creure que adoptarà una vida més sana. Existeix un convenciment sobre les raons, però el que és més difícil és posar-ho en pràctica. Evidentment, no hi ha necessitat de canviar radicalment d’un dia per l’altre, sinó que hi ha diverses maneres de fer aquesta transició progressivament al ritme de cada persona. Si esteu pensant deixar de consumir productes animals, us donem uns consells per passar a la dieta vegana sense grans sobresalts.
?? Escolta el “Podcast Via Vegana” a Spreaker
9 consells per a una bona transició vegana
- Triar un àpat vegà al dia (esmorzar, dinar o sopar). Més endavant que siguin dos, fins a arribar a una dieta 100% vegana.
- Buscar receptes veganes per adonar-se que no es tracta d’una dieta limitada.
- Descobrir la cuina vegana dels restaurants per adquirir noves idees i després poder-ho preparar a casa. Algunes cuines tradicionals com la xinesa, índia, tailandesa, mexicana o libanesa tenen molts plats vegans.
- Assistir a cursos de cuina vegana.
- Llegir sobre nutrició vegana.
- Establir un dia sense carn a la setmana per després anar-ho aplicant a la resta de dies.
- Mantenir només un aliment no vegà preferit (per exemple, el formatge) i deixar de consumir tots els altres.
- Proposar-se reptes més radicals com el programa del Dr. Neal Barnard “Vegetarià en 21 dies” o “Veganitza’t amb Gaia”.
- Demanar ajuda a altres vegans per adaptar-se a la nova dieta.
Malgrat que al principi sembla una suma de restriccions, la majoria de vegans diuen que al cap de tres setmanes ja no troben a faltar la carn. Ser vegà és una decisió personal lliure i, per tant, no s’hauria de plantejar com un sacrifici.

0 comments on “Com fer el pas a una dieta vegana?” Add yours →