Una recepta senzilla i amb un aire xinès
INGREDIENTS
- 2 o 3 albergínies
- 80 ml de vi blanc
- 40 ml de vodka
- 40 ml de vinagre d’arròs
- 100 ml d’aigua
- 2 cullerades de mugi miso
- 60 ml d’oli de gira-sol
- Llavors de sèsam torrades
PREPARACIÓ
- Netegem i eixuguem les albergínies amb paper de cuina. Les obrim i fem uns talls a la polpa en diagonal, però sense arribar fins abaix.
- Amb una paella fonda i àmplia, escalfem l’oli a foc alt, col·loquem les albergínies amb la polpa cap avall i les fregim durant 5 minuts.
- Donem la volta a les albergínies i tapem la paella. Baixem la intensitat del foc i les deixem que suïn durant una mitja hora.
- Mentre es fa l’albergínia, preparem la salsa posant a escalfar el vi blanc, el vodka i el vinagre d’arròs a foc viu durant un parell de minuts, fins que bulli. Un cop passi aquest termini, les retirem del foc, però deixem el líquid a la cassola.
- Pre-escalfem el foc a uns 180 graus.
- Escalfem l’aigua durant 30 segons al microones i dissolem en el recipient d’aigua el mugi miso.
- Afegim la mescla anterior de mugi miso dins la cassola amb els alcohols. Escalfem aquesta barreja al foc a intensitat mínima, removent fins que s’espesseixi una mica.
- Un cop estiguin les albergínies fetes, lis afegim la salsa que hem estat removent i les passem al forn durant 10 minuts i a 180 graus.
- Es treuen les albergínies del forn i, a continuació, tirem les llavors de sèsam a sobre. I les servim.
0 comments on “Albergínies amb salsa de miso” Add yours →