Aquest 2019, Sónar presenta dos espectacles audiovisuals directament relacionats amb la relació entre el so i l’escorça visual del cervell, amb innovadores posades en escena que uneixen, cadascuna a la seva manera, els camps de la ciència, l’art i la música.
L’artista digital, programador, DJ i músic japonès Daito Manabe ja fa temps que va decidir incorporar el concepte de la “electronic body music” a les seves actuacions, bé enganxant elèctrodes a la seva cara per la sèrie “Face Twitch” o a través de la relació entre dansa i robòtica a “Phosphere”, presentat a Sónar 2017. En aquest nou show, anomenat “dissonant imaginary”, Manabe porta aquesta relació encara més lluny, ficant-se dins del seu propi cervell i utilitzant un poderós algoritme d’intel·ligència artificial per descodificar què és el que veiem quan escoltem i creem música.
L’espectacle, que es podrà gaudir a SonarComplex, ha unit a Manabe amb el Dr. Yukiyasi Kamitani, investigador de la Universitat de Kyoto, per interpretar i projectar les imatges produïdes al cervell del propi Manabe en temps real durant l’actuació, servint-se d’una ressonància magnètica i el software d’AI del laboratori dirigit per Kamitani. El resultat és una visió fascinant del que succeeix dins de les nostres ments quan toquem un instrument, escoltem música o creem sons.
Deixa un comentari
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.