Un mes després de la mort del marit de la reina Isabell II, repassem la seva gran afició pels cotxes de la marca britànica
El príncep Felip d’Edimburg i espòs de la reina Isabel II d’Anglaterra va mostrar una gran afició pels automòbils durant tota la seva vida. Al llarg dels anys va tenir l’oportunitat de conduir molts cotxes, però sempre va demostrar un especial afecte i fidelitat pels models de la marca britànica Land Rover.
Land Rover proveeix a la Casa Reial Britànica des de 1953, any en què aquesta va rebre un Land Rover Sèrie 1, utilitzat en nombroses ocasions pel duc d’Edimburg, acompanyat per la reina. Des de llavors, aquesta relació de la marca amb la institució monàrquica s’ha mantingut ferma al llarg de les dècades fins a dia d’avui.
Un dels cotxes destacats és el Sèrie 3 que va entregar el fabricant britànic l’any 1978. Entre les seves curioses modificacions, hi havia un sistema interior de llums semblant a un semàfor, que permetia indicar-li al xòfer des de la part posterior del cotxe quan havia d’aturar-se, anar més lent o seguir el trajecte després d’una parada.

Entre els molts moments que ha donat la relació entre Land Rover i la Casa Reial Britànica, sens dubte destaca la celebració del 90è aniversari de la reina Isabel II, el 2016, que va tenir lloc a la localitat de Windsor. En aquest esdeveniment, el duc d’Edimburg i la reina es van desplaçar en un exclusiu Range Rover State Review híbrid i descapotable fabricat especialment per a l’ocasió.
El Range Rover Autobiography va ser un dels cotxes que va conduir Felip d’Edimburg durant els seus últims anys al volant
Un dels automòbils que va conduir el príncep Felip d’Edimburg durant els seus últims anys al volant va ser el Range Rover Autobiography, dotat ja d’un extraordinari equipament de sèrie, i que va ser ampliat considerablement a la seva mida. On més modificacions es van incloure va ser en tot allò relatiu a lesmesures de seguretat, ja que el vehicle estava totalment blindat.

A més, es van instal·lar nombrosos detalls com un sistema d’il·luminació exterior similar al dels cotxes de policia, així com suports addicionals per facilitar l’accés al vehicle. Aquest va ser l’automòbil que va conduir el duc durant la visita oficial que Barack Obama i Michelle Obama van fer al Regne Unit, l’abril del 2016.
Amb 97 anys d’edat, el duc d’Edimburg va patir un espectacular accident del què va sortir il·lès, conduint un Land Rover Freelander
Al volant d’un Land Rover, el príncep Felip d’Edimburg va patir un dels moments més complicats dels seus últims anys, quan tenia 97 anys d’edat. I és que el 2019, mentre conduïa un Freelander, va patir un espectacular accident al comtat de Norfolk, a prop de la residència de Sandringham de la reina.
Encara que el seu cotxe va acabar bolcat i malmès, sorprenentment ell va sortir-ne il·lès, i només va registrar una lleu commoció al baixar del vehicle. Des d’aquell moment, segons han explicat fonts pròximes al marit d’Isabel II, va deixar de conduir després d’una llarga trajectòria gaudint de l’ús del seus automòbils diferents.
Land Rover en el seu últim dia
El príncep Felip va morir el passat 9 d’abril als 99 anys. En el seu funeral vam poder veure com el cotxe que traslladava el fèretre era, com no, un Land Rover. La Casa Reial Britànica va explicar en un comunicat que fa 18 anys el duc d’Edimburg i Land Rover van començar un projecte per crear un vehicle a mida per utilitzar en el seu funeral. El cotxe fúnebre es va crear a la fàbrica de Land Rover a Solihull, el 2013, utilitzant un vehicle Land Rover Defensar TD5 130 amb una part de darrera oberta per transportar el fèretre del duc. Un cotxe dissenyat específicament pel príncep Felip.
