- 200 g de pernil salat
- 1 ceba tendra
- 1 gra d’all
- 100 g de farina
- 100 g de mantega (o 100 ml d’oli d’oliva verge extra)
- 1 l de llet
- 3 ous batuts
- pa ratllat
- oli d’oliva verge extra
Perquè no es formin grumolls quan facis la beixamel, afegeix la llet temperada oa temperatura ambient i no deixis de remenar-ho tot fins que quedi una massa homogènia.
Pas a Pas:
1.Talla la mantega a daus i posa-la a fondre en una cassola. Pica finament la ceba tendra i la dent d’all i afegeix-los a la cassola. Ofegar durant 5-6 minuts, incorporar el pernil picat i saltar-lo.
2.Afegeix la farina i ofega bé. Aboca la llet a poc a poc, sense deixar de remenar. Cuina la beixamel durant 20 minuts aproximadament remenant constantment. Empolvora amb julivert picat. 3.Estén la massa sobre una font. Unta la superfície amb una mica de mantega perquè no es faci crosta o cobreixi amb paper film i deixa-la refredar.
4.Quan la massa estigui freda, talla i modela les croquetes
5.Enfarina, passa per ou i pa ratllat i fregeix-les en oli ben calent. Quan estiguin fetes retira-les en un plat.
Font de la fotografia destacada: https://www.google.com/search?q=croquetas&rlz=1C1CHBF_esES954ES954&sxsrf=ALiCzsYEfgDZqK1YHyVlci6t0JZ3UBobBA:1652385436650&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj73O6339r3AhUP4aQKHWnIB4wQ_AUoAXoECAMQAw&biw=1360&bih=657&dpr=1#imgrc=SNA0XKYd_YsmGM