• 200 g de pernil salat
  • 1 ceba tendra
  • 1 gra d’all
  • 100 g de farina
  • 100 g de mantega (o 100 ml d’oli d’oliva verge extra)
  • 1 l de llet
  • 3 ous batuts
  • pa ratllat
  • oli d’oliva verge extra

Perquè no es formin grumolls quan facis la beixamel, afegeix la llet temperada oa temperatura ambient i no deixis de remenar-ho tot fins que quedi una massa homogènia.

Pas a Pas:
1.Talla la mantega a daus i posa-la a fondre en una cassola. Pica finament la ceba tendra i la dent d’all i afegeix-los a la cassola. Ofegar durant 5-6 minuts, incorporar el pernil picat i saltar-lo.
2.Afegeix la farina i ofega bé. Aboca la llet a poc a poc, sense deixar de remenar. Cuina la beixamel durant 20 minuts aproximadament remenant constantment. Empolvora amb julivert picat. 3.Estén la massa sobre una font. Unta la superfície amb una mica de mantega perquè no es faci crosta o cobreixi amb paper film i deixa-la refredar.
4.Quan la massa estigui freda, talla i modela les croquetes
5.Enfarina, passa per ou i pa ratllat i fregeix-les en oli ben calent. Quan estiguin fetes retira-les en un plat.

Font: Youtube
¡Que Viva La Cocina


Els mercats municipals
Una bona opció per comprar productes de proximitat per fer les nostres receptes són els mercats municipals. Sempre tenen una gran varietat d’oferta de productes, a un preu assequible respecte a la seva qualitat. El més conegut és la Boqueria de Barcelona:


Font de la fotografia destacada: https://www.google.com/search?q=croquetas&rlz=1C1CHBF_esES954ES954&sxsrf=ALiCzsYEfgDZqK1YHyVlci6t0JZ3UBobBA:1652385436650&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj73O6339r3AhUP4aQKHWnIB4wQ_AUoAXoECAMQAw&biw=1360&bih=657&dpr=1#imgrc=SNA0XKYd_YsmGM