• 2 Iogurt griego
  • 1 Cogombre
  • Oli d’oliva verge extra 1 cullerada
  • Menta fresca picada 2 cullerades
  • 1 Dent d’all
  • Mitja llimona
  • Pebre negre

És una recepta molt ràpida i senzilla de preparar, amb ingredients que fàcilment tenim a casa o que podem aconseguir sense dificultat. A més, no necessita ni cocció, ni batedora, ni res, així que amb prou feines taquem, que és un altre punt a favor.

Pas a Pas:
1.Comencem pelant el cogombre i rentant-ho bé. Després, amb un ratllador fi, el ratllem fins que quedi una mena de puré de cogombre. Ho salem lleugerament i ho deixem en un escorredor o en un colador perquè vagi deixant anar l’aigua.
2.D’altra banda, en un bol, barregem el iogurt, l’oli, la dent d’all picat, el suc de 1/2 llimona (o una mica menys), la menta picada (pot ser menta) i una mica de sal i pebre. Es poden fer servir també iogurts normals escorrent bé el sèrum que tenen en un colador, encara que el resultat no és tan cremós.

  1. Finalment, incorporem el cogombre ben escorregut, remenem suaument i servim fred. Es pot servir immediatament, però el Tzatziki grec està més ben reposat un parell d’hores a la nevera, perquè estigui més fred i una mica més dens.
Font: Youtube Chef Stefano Barbato Español


Setmana grega

A Lidl, cada període de temps es fa una setmana dedicada als productes grecs. Per això, volem destacar els supermercats Lidl pròxims a la teva ubicació:

Font de la fotografia destacada: https://www.google.com/search?q=tzatiki+griego&tbm=isch&ved=2ahUKEwjCr–439r3AhVT-4UKHSpmCbsQ2-cCegQIABAA&oq=tzatiki+griego&gs_lcp=CgNpbWcQAzoECCMQJzoECAAQQzoICAAQgAQQsQM6BQgAEIAEOgsIABCABBCxAxCDAToHCCMQ6gIQJzoECAAQHjoGCAAQChAYOgQIABATOgYIABAeEBM6BggAEAgQHlCnEVjCVWCeVmgLcAB4AIABaYgBugySAQQxMy40mAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWewAQrAAQE&sclient=img&ei=nmZ9YsLoLdP2lwSqzKXYCw&bih=657&biw=1360&rlz=1C1CHBF_esES954ES954#imgrc=84zSqB40VQhrGM&imgdii=_-JrmwEKCo2e_M