Ingredients:

  • 85 gr. de xocolata negra
  • 85 gr. de mantega
  • 70 gr. de sucre
  • 40 gr. de farina de reposteria
  • 2 ous
  • 60 gr. de xocolata blanca
  • 60 gr. de nata líquida per muntar

Un coulant, volcà o volcanet és un pastís de pa de pessic de xocolata cuinat de tal manera que l’interior quedi líquid, de manera que cau lliscant de dins del pastís en tallar-lo.

Primer pas: Comença preparant la galactana de xocolata blanca. Per això, posa en un bol la nata a escalfar i la portes a ebullició. 

Segon pas: Retira-la del foc i hi afegeixes la xocolata blanca. Remena fins a integrar els dos ingredients i passa a omplir unes glaçoneres de gel o un motlle de silicona de bombons amb la ganache. La fiques al congelador un mínim de dues hores.

Tercer pas: D’altra banda, bat els ous amb el sucre. En un bany maria desfés la xocolata negra juntament amb la mantega, afegint els ous batuts i posteriorment la farina. Barreja tot bé.

Quart pas: Preescalfa el forn a 200ºC amb calor amunt i avall. En motlles de paper d’alumini d’un sol ús posa una part de la massa de xocolata negra, amb cura col·loca un glaçó congelat de la ganache de xocolata blanca, vigilant que et quedi centrada perquè romangui al centre. 

Cinquè pas: Omple la resta del motlle de nou amb la massa de xocolata negra. Enforna durant 15 minuts, aproximadament.

Font: Lolita la pastelera, 2015

Setmana francesa

A Lidl, cada període de temps es fa una setmana dedicada als productes francesos. Per això, volem destacar els supermercats Lidl pròxims a la teva ubicació:

Font de la fotografia destacada: https://elcomidista.elpais.com/elcomidista/2016/04/06/receta/1459955085_923348.html