Ingredients:
- 200g d’espaguetis
- 1/2 ceba
- 2 alls
- 400g de tomàquet triturat
- 100ml de nata per cuinar
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 100ml del brou on coem els espaguetis
- sal i pebre
- oli d’oliva
- Opcional formatge ratllat
Aquests espaguetis vermells amb tomàquet, van una mica més enllà dels clàssics espaguetis amb tomàquet. Porta un ingredient addicional que li donarà un toc molt més cremós, a part del ja conegut truc dafegir-li aigua del brou de la cocció, cosa que, els que em coneixeu sabeu que afegeixo a tota la pasta.
Primer pas: En una paella àmplia posar un rajolí d’oli a foc suau. Afegiu-hi la ceba i l’all ben picats. Salpebrar i cuinar uns 5 minuts mentre remenem amb freqüència.Passat el temps afegiu-hi el tomàquet. Abocar la part de sal i deixar cuinar 10 minuts a foc suau. Mentre es fa la salsa, coeu els espaguetis.
Segon pas: Per a una correcta cocció, és molt important fer fora abundant aigua en una olla. 1 litre per cada 100 g de pasta. Un cop estigui bullint, fer un bon grapat de sal , afegir els espaguetis i remoure amb força freqüència.
Tercer pas: Un cop estiguin cuinats trigaran al voltant de 10 minuts a estar al dente. Guardem uns 100ml del brou de la cocció. A la salsa de tomàquet que, ja estarà força sòlida i haurà perdut gran part de l’aigua que tenia afegim la nata.
Quart pas: Afegim també ara el pebre vermell que afegirà més sabor i més color vermell i barregem bé fins que tots els ingredients es tornin a escalfar. Quan s’hagin integrat i escalfat els ingredients, hi afegim els espaguetis, l’orenga seca i el brou de la cocció que havíem reservat.
Cinquè pas: Barregem i cuinem tot un parell de minuts més. Fins que els espaguetis hagin absorbit tota la part líquida de la salsa.
Video pas a pas
Setmana italiana
A Lidl, cada període de temps es fa una setmana dedicada als productes de Itàlia. Per això, volem destacar els supermercats Lidl pròxims a la teva ubicació:
Font de la fotografia destacada: https://www.freepik.es/fotos-premium/pasta-cacio-e-pepe-espaguetis-queso-parmesano-pimienta_9738719.htm