Ingredients
- 500 g de faves
- 250 g de cansalada curada asturiana
- 2 xoriços
- 2 botifarrons
- Aigua
- 200 g d’os de pernil
- Sal al gust
- 3 fils de safrà
La favada asturiana és el plat per excel·lència de la cuina Asturiana, però el consum s’ha estès per tota Espanya. És una de les deu receptes més conegudes de la gastronomia espanyola. És un plat ideal per menjar a l’hivern, elaborat amb llegums i productes del porc. El seu origen no es remunta gaire enrere, ja que no hi ha documentació d’aquest plat fins a finals del segle XIX, popularitzant-se al segle XX.
Primer pas: Afegeix les mongetes en una cassola. Cobreix-les amb aigua fins que quedi un parell de dits per sobre de les mateixes. Remena-les una altra vegada perquè s’ajunti tot bé. Escalfa-les a foc alt fins que comencin a bullir.
Segon pas: Quan comenci a bullir, introdueix la cansalada, els xoriços, l’os de pernil i els botifarrons (prèviament punxats per evitar que rebentin).
Tercer pas: Retira l’escuma, ja que normalment conté impureses. Quan hagi passat mitja hora (coent els aliments a foc alt), afegeix-li els brins de safrà diluïts en una mica de brou calent de la cassola.
Quart pas: Baixa la temperatura de cocció. Afegeix sal al gust.
Vídeo pas per pas
Els mercats municipals
Una bona opció per comprar productes de proximitat per fer les nostres receptes són els mercats municipals. Sempre tenen una gran varietat d’oferta de productes, a un preu assequible respecte a la seva qualitat. El més conegut és la Boqueria de Barcelona:
Font de la fotografia destacada: https://www.elespanol.com/cocinillas/recetas/carne/20200217/hacer-fabada-casera-forma-facil-sin-esfuerzo/1001872862696_30.html