Ingredients:

  • 2 pebrots verds mitjanets
  • 250gr. tomàquet madur
  • 80gr. molla de pa
  • 1 cogombre mitjà
  • 2,5 cullerades de vinagre
  • 5 cullerades d’oli d’oliva
  • 10 cullerades d’aigua (aprox.)
  • 1/2 ceba gran
  • 2 grans d’all
  • pebre i sal

Una nova recepta de la cuina espanyola que forma part del nostre dia a dia. No cal dir que si hem de menjar verdures en cru, les haureu de rentar prou bé i, com sempre recomano, molt millor si són de temporada i ecològiques. En un gaspatxo, bàsicament, la qualitat dels ingredients marcarà clarament el resultat.

Primer pas: Agafeu llesques de pa ranci, talleu-ne les crostes. Talleu les daus i part del pa a daus, i fregiu-les uns minuts en una paella seca i calenta.

Segon pas: Talleu els tomàquets amb una creu i submergiu-los en aigua bullent durant un parell de minuts. Peleu-los, talleu els tomàquets a rodanxes grans. Peleu i talleu a rodanxes els pebrots, les cebes i els alls. Posar les verdures a la batedora, afegir rodanxes de pa, suc de llimona, sal al gust. Bat-ho tot fins que quedi puré. Deixeu-ho coure una mica.

Tercer pas: Afegiu oli d’oliva al final per mantenir el color vermell brillant, remeneu. Aboqueu la sopa en bols racionals, poseu-hi un cogombre picat, crostons i alfàbrega fresca.

Video pas a pas

Font: Anna recetas faciles

Els mercats municipals

Una bona opció per comprar productes de proximitat per fer les nostres receptes són els mercats municipals. Sempre tenen una gran varietat d’oferta de productes, a un preu assequible respecte a la seva qualitat. El més conegut és la Boqueria de Barcelona:

Font de la fotografia destacada: http://lavioletapoblenou.blogspot.com/2019/07/gaspatxo-de-pastanaga.html