Ingredients:
- 2 pebrots verds mitjanets
- 250gr. tomàquet madur
- 80gr. molla de pa
- 1 cogombre mitjà
- 2,5 cullerades de vinagre
- 5 cullerades d’oli d’oliva
- 10 cullerades d’aigua (aprox.)
- 1/2 ceba gran
- 2 grans d’all
- pebre i sal
Una nova recepta de la cuina espanyola que forma part del nostre dia a dia. No cal dir que si hem de menjar verdures en cru, les haureu de rentar prou bé i, com sempre recomano, molt millor si són de temporada i ecològiques. En un gaspatxo, bàsicament, la qualitat dels ingredients marcarà clarament el resultat.
Primer pas: Agafeu llesques de pa ranci, talleu-ne les crostes. Talleu les daus i part del pa a daus, i fregiu-les uns minuts en una paella seca i calenta.
Segon pas: Talleu els tomàquets amb una creu i submergiu-los en aigua bullent durant un parell de minuts. Peleu-los, talleu els tomàquets a rodanxes grans. Peleu i talleu a rodanxes els pebrots, les cebes i els alls. Posar les verdures a la batedora, afegir rodanxes de pa, suc de llimona, sal al gust. Bat-ho tot fins que quedi puré. Deixeu-ho coure una mica.
Tercer pas: Afegiu oli d’oliva al final per mantenir el color vermell brillant, remeneu. Aboqueu la sopa en bols racionals, poseu-hi un cogombre picat, crostons i alfàbrega fresca.
Video pas a pas
Els mercats municipals
Una bona opció per comprar productes de proximitat per fer les nostres receptes són els mercats municipals. Sempre tenen una gran varietat d’oferta de productes, a un preu assequible respecte a la seva qualitat. El més conegut és la Boqueria de Barcelona:
Font de la fotografia destacada: http://lavioletapoblenou.blogspot.com/2019/07/gaspatxo-de-pastanaga.html