Ingredients
• 250 g de mantega sense sal
• 200 g de sucre
• 5 ous mitjans
• 375 g de farina
• 20 g de llevat
• Un pessic de sal
• 100 ml de llet
• 2 culleradetes de vainilla
• 1/4 culleradeta d’extracte d’ametlla
• 2 cullerades de cacau en pols
• 1 cullerada de sucre
• 150 g de xocolata negra de cobertura
• 125 ml de nata per muntar
• 30 g de mantega
El Marmorkuchen (pa de pessic de marbre) és un pa de pessic tendre i amb un sabor excel·lent per la barreja de la vainilla amb la xocolata. L’hora del cafè de diumenge és sagrada pels alemanys i no hi ha casa on no se serveixi un pa de pessic marbre. La recepta es va originar a Alemanya cap al segle XIX. Al principi, el color fosc de la massa s’obtenia utilitzant cafè, panses, o melassa. Van ser els jueus alemanys els qui, cap a 1889, van introduir la xocolata entre els ingredients del Marmorkuchen.
Primer pas: Escalfa el forn a 240?°C, sense ventilador, amb la safata a la meitat.
Segon pas: En un bol gran, posa la mantega i bat fins que estigui tova.
Tercer pas: Afegeix el sucre i continua batent fins a aconseguir una massa blanquinosa i esponjosa.
Quart pas: Afegeix els ous, lleugerament batuts, d’un en un. No tiris el següent fins que l’anterior estigui completament integrat a la massa.
Cinquè pas: Tamisa la farina amb el llevat i la sal.
Sisè pas: Afegeix la meitat de la barreja de farina a la massa i remou tot bé. Aboca-li la llet i torna a batre.
Setè pas: Afegeix la resta de la barreja de farina i mescla-la Tira extracte de vainilla i acaba de barrejar, però sense batre gaire.
Vuitè pas: Divideix la massa en dues meitats. A una li tires l’extracte d’ametlla i barreges. A l’altra meitat, hi afegeixes el cacau en pols i el sucre, i mescla-ho bé.
Novè pas: Folra un motlle rectangular d’uns 24×12 cm amb paper de forn. Divideix la massa blanca en dues parts i emplena el fons del motlle amb una.
Desè pas: Aboca-ho a sobre la massa de cacau i posa-li a sobre la resta de la massa blanca que quedava.
Onzè pas: Amb una forquilla, introdueix a la massa i treu la massa del fons cap amunt, fent un petit gir. Fes-ho tres o quatre vegades al llarg del motlle.
Dotzè pas: Posa el pa de pessic al forn i conserva-ho a la temperatura que estava durant uns 7-10 minuts. Aleshores, baixa el forn a 180?°C i deixa que es cogui el pa de pessic durant uns 45-50 minuts.
Tretzè pas: Treu-lo del forn i deixa-ho refredar.
Vídeo pas per pas
Setmana alemana
A Lidl, cada període de temps es fa una setmana dedicada als productes alemanys. Per això, volem destacar els supermercats Lidl pròxims a la teva ubicació:
Font de la fotografia destacada: https://backen.de/rezept/marmorkuchen