Ingredients:

  • 350 gr. del vostre formatge crema preferit
  • 2 ous XL
  • 175 gr. de nata 35% (crema de llet o nata per batre)
  • 100 gr. de sucre
  • 40 gr. farina de blat

El pastís de formatge és una de les postres més comunes del món i, potser, una de les més antigues que utilitzen lactis diferents de la llet. El primer registre que fa esment al pastís de formatge ve de l’any 2000 a. C. encara que no va ser fins que va aparèixer en un dels llibres del romà Cató el Vell,amb apunts de cuina romana, anomenat “D’agri cultura”. Una antiga forma de pastís de formatge podria haver estat un plat molt popular a l’Antiga Grècia, fins i tot abans de l’adopció romana del platet amb la conquesta de Grècia.

Primer pas: Tria el motlle que més t’agradi. Tot seguit, l’engreixes amb la mantega i poses paper per a vegetal o per enfornar. El fet de folrar-lo amb paper et permetrà desemmotllar el pastís sense cap problema.

Segon pas: Preescalfa el forn a 200º C.

Tercer pas: En un bol hi afegeixes tots els ingredients, el formatge crema, la nata, els dos ous, el sucre i, finalment, la farina. Cal que el formatge crema estigui a temperatura ambient per poder-lo treballar. Ja que si ho afegeixes directament de la nevera, estarà massa dur per poder integrar-ho amb la resta d’ingredients.

Quart pas: Pots batre bé amb unes varetes o fins i tot fer servir una batedora de mà. Amb la batedora t’assegures que els grumolls s’eliminin totalment, però en realitat és convenient no batre en excés la barreja. Aboca la barreja al motlle folrat i ho introdueixes al forn prèviament escalfat a 200ºC.

Cinquè pas: Enforna el pastís de formatge durant uns 45 minuts aproximadament a 200ºC. El col·loques a la safata al mig del forn. Comproves que estigui al punt punxant-la amb un palet. Si aquest surt net, estarà llesta.

Sisè pas: Retira el motlle del forn i deixa que es trempi sobre una reixeta, sense desemmotllar. Desemmotlla el pastís, espera que estigui totalment fred i el guardes a la nevera fins al seu consum. Estarà molt més bo el dia següent quan hagi estat unes hores a la nevera. Si vols, el pots servir acompanyat de melmelada de gerds o de la teva compota preferida.

Font: Cocinando a mi manera, 2019

Setmana grega

A Lidl, cada període de temps es fa una setmana dedicada als productes grecs. Per això, volem destacar els supermercats Lidl pròxims a la teva ubicació:

Font de la fotografia destacada: https://www.annarecetasfaciles.com/2018/07/tarta-de-queso-al-horno.html