Ingredients:

  • 2 tasses de farina normal
  • 1 cullerada de sal fina
  • 1/2 tassa d’aigua tèbia
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 2 cullerades i mitja de mantega
  • 1 cullerada de bicarbonat de sodi
  • Sal gruixuda

El pretzel és un tipus de galeta o brioix enfornat, i retorçat en forma de llaç. El seu origen es troba a Alemanya, i és força popular a Alsàcia, Amèrica del Nord i Austràlia. El seu nom prové de la paraula alemanya Brezel, derivada del llatí bracellus, ‘braç petit’. Aquest nom es deu al fet que la seva forma recorda dos braços entrellaçats. A Alemanya i especialment a Baviera, lloc del seu naixement, el brètzel és molt diferent del dels Estats Units. És part de les menges típiques del país i és un tipus de pa salat.

Primer pas: Dissol el llevat a la mitja tassa d’aigua tèbia. Deixe’l reposar 15 minuts.

Segon pas: Col·loca la farina en un bol amb la sal i barreja. Fes un buit al mig i col·loca-hi la cullerada de sucre.

Tercer pas: Afegeix al mig el llevat un cop passats els 15 minuts. Afegeix també la mantega.

Quart pas: Barreja’l amb les mans fins que es formi una massa homogènia.

Cinquè pas: Amassa durant 10 minuts a mà. La massa no és gaire amable, és de les que treuen múscul i a estones es partirà. No t’espantis i continua pastant.

Sisè pas: Un cop pastada, col·loca la massa al bol i deixa reposar-la, tapada, per 30 minuts.

Setè pas: Separa la massa els pretzels que vulguis fer: la mida és a gust, poden fer-se més grans, més petits, més grossos o més prims.

Vuitè pas: Estira cada porció de massa a “xoricitos” per formar els pretzels. Ves col·locant-los en una safata.

Novè pas: Ara ve el més important de com fer pretzels: col·loca una olla amb aigua al foc i quan estigui bullint, afegeix el bicarbonat. Compte que fa escuma. Mantenir-lo bullint. Aquí banyarem els pretzels, un a un, per 10 segons de cada costat. 10 segons, donem volta, altres 10 segons i traiem.

Desè pas: Ja a la safata, fes uns talls petitets amb un ganivet filós a cada pretzel i empolvora’ls amb sal gruixuda (també se’ls hi pot posar sèsam).

Onzè pas: Enforna en forn preescalfat al màxim, per uns 15 minuts o fins que es vegin del marró daurat característic del pretzel.

Font: Anna recetasfaciles, 2019

Setmana alemanya

A Lidl, cada període de temps es fa una setmana dedicada als productes alemanys. Per això, volem destacar els supermercats Lidl pròxims a la teva ubicació:

Font de la fotografia destacada: https://www.infobae.com/america/tecno/2019/09/21/google-rinde-homenaje-al-pretzel-en-el-inicio-del-oktoberfest-en-alemania/