Ingredients
- 400 g d’arròs arbori o carnaroli (especial risotto)
- 1,5 L de brou de verdures
- 300 g de bolets variats (boletus, de card, siitake…)
- 100 g de ceba
- 50 g de mantega
- 100 g de formatge parmesà
- Sal al gust
- 75 ml de nata líquida per cuinar
- 150 ml de vi blanc
- Oli d’oliva verge extra
- Pebre negre molt
El risotto és un plat típic de la cuina italiana. Un arròs cremós que es prepara afegint-hi el brou a poc a poc i que es remata amb mantega i formatge parmesà. La difusió a gran escala del plat va ser als inicis de l’any 1900 al nord d’Itàlia, principalment a Piemont i Llombardia.
Primer pas: Pela i pica finament la ceba. Escalfa la mantega en una cassola àmplia juntament amb una mica d’oli d’oliva verge extra (per evitar que la primera es cremi). Posa la ceba picada a foc suau fins que estigui translúcida.
Segon pas: Prepara els bolets (neteja’ls i trosseja’ls). Afegeix-los a la cassola, salpebra al gust i sofregeix-los fins que es redueixin a la meitat. Incorpora l’arròs i remena-ho perquè tots els grans s’impregnin bé de greix.
Tercer pas: Afegeix el vi blanc i remena de nou mentre s’absorbeix i s’evapora l’alcohol. Al mateix temps, posa el brou a escalfar i conserva-ho a una temperatura constant (sense que arribi a bullir) durant tot el procés.
Quart pas: Quan el vi s’hagi evaporat i el brou estigui calent, abaixa el foc (mitjà-baix) i comença a afegir brou. Fes-ho a poc a poc, remenant l’arròs amb freqüència perquè deixi anar el seu midó. Quan l’arròs es vegi sec, afegeix-li més brou. Procedeix així durant 15-16 minuts.
Cinquè pas: Tasta el punt de l’arròs i, si està al dente, apaga el foc. Afegeix el formatge parmesà ratllat, la nata líquida i remena-ho. Deixa-ho reposar un parell de minuts amb la cassola tapada, temps durant el qual el risotto s’acabarà de coure.
Vídeo pas per pas
Setmana italiana
A Lidl, cada període de temps es fa una setmana dedicada als productes italians. Per això, volem destacar els supermercats Lidl pròxims a la teva ubicació:
MAPA
Font de la fotografia destacada: https://www.diariamenteali.com/receta/receta_de_risotto_con_hongos_y_cebollas_caramelizadas