Ingredients:

  • 1, 2 o 3 ous (quantitat segons es vulgui)
  • Oli d’oliva o mantega
  • Sal al gust
  • Pebre al gust (si es vol)

La truita francesa, coneguda com a omelette a gairebé tot el món, és una preparació quallada d’ous lleugerament batuts, cuinada en paella rodona generalment amb mantega, de fi gruixut i textura tendra, sucosa i esponjosa, de textura uniforme i color daurat, que pot presentar-se doblegada o enrotllada. A la recepta bàsica se li poden afegir amaniments com a espècies i herbes. A Espanya i a mig món ja es cuinaven truites d’ous, però el terme associat als francesos es va imposar des de mitjans del segle XIX, quan el francès es va posar de moda com a exemple de suposat refinament i elegància.

Primer pas: Obre i bat els ous

Segon pas: Escalfa la paella i tira els ous

Tercer pas: Qualla la truita sense deixar de remenar

Quart pas: Enrotlla la truita sobre si mateixa

Cinquè pas: Serveix la truita i degusta-la

Vídeo pas per pas

Font: Recetas de rechupete, 2020

Setmana francesa

A Lidl, cada període de temps es fa una setmana dedicada als productes francesos. Per això, volem destacar els supermercats Lidl pròxims a la teva ubicació:

Font de la fotografia destacada: https://www.freepik.es/fotos-premium/tortilla-francesa-fresca-verduras-frescas-comida-vegetariana_12889048.htm