500 grams de bolets (preferiblement rovellons o camagrocs)
2 grans d’all
2 cebes mitjanes
Mig got de vi blanc per cuinar
1 litre de caldo de pollastre, vegetal o de carn
1 pastanaga
4 tomàquets madurs
Unes fulles de julivert
Pebre
Llorer
Sal
Preparació
El primer pas és cuinar una miqueta la carn. Et recomano que si cuines aquest plat compris una vedella bona ja que és la clau per a que quedi exquisit. Salpimentem els trossos de vedella i posteriorment els enfarinem.
És hora de preparar els vegetals. Pelem les cebes i les tallem en juliana. Els alls els piquem a trossets ben petits i la pastanaga la rentem, la pelem i la tallem a rodanxes. Rentem i pelem els tomàquets.
Posem una cassola a escalfar amb un raig d’oli. Un cop l’oli estigui calent aboquem els trossos de carn salpimentats i enfarinats. L’ha deixem fer uns 2-3 minuts a foc mitjà sense deixar que es fagi del tot.
Un cop passat aquest temps treiem la carn i aprofitem l’oli per per el sofregit. Primer tirem la ceba tallada en juliana i deixem cuinar uns pocs minuts fins que comenci a estar una miqueta feta.
Afegim els trossos de pastanaga i els tomàquets pelats i sense llavors. Cuinem tot junt durant uns 5-10 minuts a foc mitjà.
Posem la carn i afegim el caldo que haguem triat (verduras, pollastre o carn) fins que cobreixi la carn i els vegetals. En aquest punt afegim també el mig got de vi blanc. Deixem reduir a foc mitjà durant uns 30-35 minuts. El caldo s’haurà de reduir. Si veus que es queda sense i encara no està fet, afegeix una mica més de caldo.
Mentre es cuina la vedella anem preparant els bolets. Netegem bé els bolets que haguem escollit. Jo normalment preparo aquest plat amb rovellons o camagrocs.
Tallem els bolets a trossos. En una paella posem els dents d’all picats i el julivert (també ben picadet) junt amb un rajolí d’oli d’oliva. Saltegem els bolets. Cuinem fins que comencin a estar daurats. Reservem.
Un cop la carn i les verdures estiguin gairebé fetes, posem els bolets i la fulla de llorer. Deixem 5-10 minuts més cuinar a foc lent. És important que quedi tot reduït i la salsa sigui espesa.
Servim en 4 plats i ja podem disfrutar d’un bon plat de tardor, vedella amb bolets.