Vedella amb bolets

Ingredients

  •  8 filets de vedella de tamany mig
  •  500 grams de bolets (preferiblement rovellons o camagrocs)
  •  2 grans d’all
  •  2 cebes mitjanes
  •  Mig got de vi blanc per cuinar
  •  1 litre de caldo de pollastre, vegetal o de carn
  •  1 pastanaga
  •  4 tomàquets madurs
  •  Unes fulles de julivert
  •  Pebre
  •  Llorer
  •  Sal

Preparació

  • El primer pas és cuinar una miqueta la carn. Et recomano que si cuines aquest plat compris una vedella bona ja que és la clau per a que quedi exquisit. Salpimentem els trossos de vedella i posteriorment els enfarinem.
  • És hora de preparar els vegetals. Pelem les cebes i les tallem en juliana. Els alls els piquem a trossets ben petits i la pastanaga la rentem, la pelem i la tallem a rodanxes. Rentem i pelem els tomàquets.
  • Posem una cassola a escalfar amb un raig d’oli. Un cop l’oli estigui calent aboquem els trossos de carn salpimentats i enfarinats. L’ha deixem fer uns 2-3 minuts a foc mitjà sense deixar que es fagi del tot.
  • Un cop passat aquest temps treiem la carn i aprofitem l’oli per per el sofregit. Primer tirem la ceba tallada en juliana i deixem cuinar uns pocs minuts fins que comenci a estar una miqueta feta.
  • Afegim els trossos de pastanaga i els tomàquets pelats i sense llavors. Cuinem tot junt durant uns 5-10 minuts a foc mitjà.
  • Posem la carn i afegim el caldo que haguem triat (verduras, pollastre o carn) fins que cobreixi la carn i els vegetals. En aquest punt afegim també el mig got de vi blanc. Deixem reduir a foc mitjà durant uns 30-35 minuts. El caldo s’haurà de reduir. Si veus que es queda sense i encara no està fet, afegeix una mica més de caldo.
  • Mentre es cuina la vedella anem preparant els bolets. Netegem bé els bolets que haguem escollit. Jo normalment preparo aquest plat amb rovellons o camagrocs.
  • Tallem els bolets a trossos. En una paella posem els dents d’all picats i el julivert (també ben picadet) junt amb un rajolí d’oli d’oliva. Saltegem els bolets. Cuinem fins que comencin a estar daurats. Reservem.
  • Un cop la carn i les verdures estiguin gairebé fetes, posem els bolets i la fulla de llorer. Deixem 5-10 minuts més cuinar a foc lent. És important que quedi tot reduït i la salsa sigui espesa.
  • Servim en 4 plats i ja podem disfrutar d’un bon plat de tardor, vedella amb bolets.