La coca de llardons és un dolç típic de la festivitat de Dijous Gras, durant la setmana del Carnestoltes i prèvia a la Quaresma. A base de farina, ous, sucre, pinyons i, evidentment, llard; la coca de llardons és un dels plats greixosos abans del que, segons marca la religió, ha de ser el dejuni de la Quaresma.  

Avui dia, però, la coca de llardons és una clàssica de tot l’any. Es pot trobar a qualsevol pastisseria però, també, és ben senzilla de fer a casa. Descobriu-ho! 

Ingredients 

4 ous, 100 g de sucre, 200 g de llardons, 1/2  kg de farina, 100 g de pinyons, 100 g de llevat premsat, 20 dl d’oli, una copa d’anís dolç i aigua. 

Barregeu 3 ous, l’oli, 100 g de sucre i el llevat desfet amb una mica d’aigua tèbia. 
Afegiu-hi la farina a poc a poc, fins a formar una pasta homogènia. 
Barregeu-hi els llardons esmicolats i l’anís. 
Esteneu la pasta en una plata untada amb oli. 
Pinteu-la amb ou batut i escampeu-hi els pinyons i la resta del sucre per sobre. 
Deixeu-ho reposar perquè fermenti i s’espongi. 
Poseu la coca al forn a uns 180 ?C uns 25 minuts. 

Acompanya la coca amb vi dolç, moscatell o ratafia i gaudeix-la! #cuincatalana

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]