Típica per Sant Josep, la crema catalana són unes postres úniques a la gastronomia catalana. La seva textura, sabor, i facilitat per fer-les fan d’aquest aliment una delícia a tots els paladars. Aprèn a fer-la! 

Ingredients

  • 500 ml de llet sencera 
  • 4 rovells d’ou 
  • 100 g de sucre (més una mica extra per a la caramel·lització) 
  • 20 g de midó de blat de moro 
  • Pell de llimona 
  • Pell de taronja 
  • Branques de canyella  
  • 1 branca de canyella 
  • Sucre glaç (per a la caramel·lització) 

Preparació

  1. En una cassola, posa la llet a escalfar a foc mitjà. Afegeix-hi la pell de llimona, la pell de taronja i la canyella en branca. Deixa que la llet s’escalfi fins que comenci a bullir lleugerament i retira-la del foc. Deixa que les espècies s’infusionin a la llet durant uns 15-20 minuts. 
  1. Mentre la llet s’infusiona, en un bol, bateu els rovells d’ou amb el sucre fins que estiguin ben barrejats i blanquejats. 
  1. Retira les espècies de la llet escalfada. Afegeix el midó de blat de moro a la llet i remena bé perquè s’incorpori. 
  1. Pren una mica de la llet calenta i afegeix-la a la barreja de rovells d’ou i sucre, remenant constantment per evitar que els ous es cuinin. Això ajudarà a temperar els ous abans de barrejar-los amb la llet calenta. 
  1. Aboca la barreja d’ous a la cassola amb la llet restant i posa-la a coure a foc mitjà, remenant constantment amb una espàtula de fusta fins que comenci a espessir-se. Aquest procés trigarà uns 5-7 minuts. 
  1. Un cop la crema hagi aconseguit la consistència desitjada (ha de recobrir la part posterior de la cullera), retira-la del foc i tira-la en els pots o plats on vulguis servir-la. 
  1. Deixa que la crema es refredi a temperatura ambient i després col·loca-la a la nevera durant unes hores perquè s’assequi i refredi completament. 
  1. Abans de servir, empolvora una capa fina de sucre glaç sobre la superfície de la crema catalana i caramel·litza-la amb un torxa de cuina fins que el sucre es fongui i es torni daurat. 
  1. Deixa que la crema caramel·litzada es refredi uns minuts abans de servir perquè el caramel s’endureixi lleugerament. Serveix la crema catalana i gaudeix d’aquest postres català tradicional i deliciós!