Els carquinyolis són una galeta allargada feta a base de farina, ou i en la que s’inclou fruits secs com nous o ametlles. Per acompanyar el iogurt, un pastis, o inclús per prendre amb el cafè o un gotet de moscatell, sempre és un bon acompanyament.

Presentació del plat.

Apreneu a fer-los amb aquesta recepta, ràpida i senzilla! Necessitareu:

  • 250g d’ametlles.
  • 250g de sucre.
  • 250g de farina.
  • 3 ous.
  • Llevat químic.
  • Pell de llimona ratllada (opcional)
  • Sal

Preparació

  1. Torra les ametlles al forn durant 5 minuts a 180ºC fins que estiguin daurades. Deixa-les refredar i després fes-ne talls petits.
  2. Bateu els ous amb el sucre fins que la barreja blanquegi.
  3. Afegiu la farina, el llevat, una mica de sal i la pell de llimona ratllada (si ho desitges) a la barreja d’ous i sucre.
  4. Afegeix les ametlles torrades i barreja bé tots els ingredients fins aconseguir una massa homogènia.
  5. Forma dues barres llargues amb la massa sobre la safata preparada, deixant espai entre elles.
  6. Posa-ho al forn durant uns 20-25 minuts, fins que les barres estiguin daurades i compactes.
  7. Un cop les barres estiguin prou fredes per manipular-les, talla-les en rodanxes d’uns 2 cm d’amplada.
  8. Posi les rodanxes tallades de nou a la safata del forn, col·locant-les sobre un costat, i torneu a enfornar durant uns 10-15 minuts, fins que estiguin lleugerament daurades i cruixents, a 150ºC.
  9. Deixa que es refredin completament abans de guardar-les en un recipient hermètic.

A partir d’aquí, només queda que el vostre paladar gaudeixi!