Gaudeix d’uns panellets de pinyons amb aquesta recepta fàcil i boníssima.

Ingredients:

  • 100 g de sucre de llustre.
  • 1 beina de vainilla fresca (o bé pell de taronja o altres aromàtics).
  • 250?g de farina d’ametlla.
  • Un polsim de sal.
  • 20 g de mel de mil flors.
  • 45 g de clara d’ou pasteuritzada (a temperatura ambient).
  • 3 ous (per la cobertura i untar l’exterior).
  • Pinyons del país.

Preparació

  • Coleu el sucre llustre. Sobretot, que no hi quedi cap grumoll!
  • Talleu la vainilla fresca per la meitat, agafeu-ne la polpa interior, i col·loqueu-la al bol.
  • Tot seguit, poseu-hi la farina d’ametlla, un polsim de sal, mel de mil flors i la clara d’ou.
  • Barregeu els ingredients a poc a poc fins a aconseguir una massa homogènia.
  • Doneu-hi forma de caneló, ben allargat, i dividiu-lo en porcions iguals.
  • Comenceu a fer les boles: col·loqueu el tros de massapà a les mans i doneu-hi forma rodona amb l’ajut de les dues mans. Heu de procurar que la massa no s’enganxi a les mans, per això és molt important que les mans no estiguin humides.
  • El massapà que heu guardat, poseu-lo dins d’un bol i afegiu-hi les clares d’ou, i barregeu-ho bé amb les mans, perquè heu d’aconseguir desfer tot el massapà fins que quedi una textura líquida. Esteu fent la “cola” amb què enganxareu els pinyons als panellets.
  • Un cop està líquid, ja ho teniu preparat per arrebossar els panellets.
  • En un altre bol, poseu-hi els pinyons del país. Empastifeu-vos el palmell de la mà amb la “cola”, poseu-hi enmig la bola del panellet, feu-hi una volta i, tot seguit, tireu el panellet dins del bol on hi ha els pinyons. Agafeu-lo de nou amb les mans, perquè us heu d’assegurar que els pinyons el recobreixen del tot.
  • Barregeu l’ou i la mel en un bol, perquè quedin ben barrejats perquè amb aquests dos ingredients pintareu els panellets.
  • Amb l’ajut d’un pinzell de cuina que sucareu al bol, aneu pintant cada un dels panellets de forma generosa. Aquesta pintura atorgarà un aspecte torrat als panellets, que serà molt atractiu.
  • Finalment, poseu la safata al forn a 210?°C durant quatre o cinc minuts. Ha de ser una cocció ràpida i a foc fort perquè es daurin per fora i quedin tendres per dintre.

Ja podreu gaudir d’uns deliciosos panellets!