El millor pastís d’aniversari que voldran repetir tots des dels més grans fins als més petits. Una cobertura idònia per un pa de pessic tendre i esponjós.
Ingredients pel pa de pessic:
- 150g mantega (en pomada)
- 175g sucre
- 2 ous
- 225g farina integral
- 50g cacau en pols
- 250g iogurt natural
- un sobre llevat
Ingredients per a la cobertura:
- 150g sucre en pols
- 2 cullerades cacau en pols
- 1 cullerada mantega (en pomada)
- 3-4 cullerades aigua bullint
Preparació pas a pas
- Posar el forn a preescalfar a 180o.
- Batre, molt ben batuda la mantega amb el sucre, fins que quedi una massa esponjosa on no es notin gens els granets de sucre. Afegir-hi els ous, d’un a un sense deixar de batre en cap moment. Afegir-hi el iogurt. Barrejar la farina, el llevat i el cacau i afegir-ho a la barreja ben a poc a poc.
- Preparar un motlle amb mantega i farina perquè no s’enganxi, abocar-hi la barreja i posar-ho uns 20-25 minuts al forn.
- Treure’l del forn, una vegada s’hagi comprovat amb un escuradents que es cuit. Deixar-lo reposar dins del motlle uns 5 minuts. Desemmotllar-lo i deixar-lo refredar damunt una reixeta
- Fem la cobertura: Tamisar el sucre i el cacau en un recipient i posar-hi la mentega i dues cullerades d’aigua bullint. Anar remenant ns que aga una consistència suau i untable (si es fes massa rígida anar-hi afegint aigua bullint, gota a gota, ns aconseguir la consistència desitjada)
- Posar la cobertura damunt el cake i deixar-ho refredar una mica. Tallar-lo a trossos i posar una mica de guarniment de diferents tipus de xocolata damunt.
0 comments on “Pastís d’aniversari” Add yours →