Els 5 MILLORS MUSEUS DE XOCOLATA II

Ens agrada tant anar de visita als museus, que no ens hem pogut estar de fer un segon rànking amb nous espais culturals xocolaters!

La primera posició d’aquest segon llistat és per al Museu de la Xocolata, The Xocolata Museum de Canadà. Es tracta d’un museu, inaugurat fa 10 anys, situat a l’antiga fàbrica de caramels Ganong. Ofereix molta informació sobre el món de la xocolata, centrant l’atenció en les elaboracions del país. Les exposicions permanents estan tant en francès com en anglès, i hi predominen les demostracions i explicacions audiovisuals. A més, ofereix petites degustacions, però poques activitats d’entreteniment.

A continuació es troba el Xoco-Story Xocolata Museum de Praga (República Txeca). Es tracta d’un museu que pretén respondre a totes les preguntes que qualsevol persona es fa sobre la xocolata. Se’n destaca les seves àrees temàtiques i una secció dedicada exclusivament al packaging històric de la xocolata. Per descomptat, s’ofereixen degustacions de tots els productes que en el museu s’elaboren.

En el lloc número tres es troba el Candy American Museum de Pennsylvania (Estats Units). Va ser inaugurat en 1972 i a poc a poc ha anat ampliant-se fins a convertir-se en una important atracció turística. En ell es realitza un detallat repàs de la història de la xocolata i ofereixen tot tipus de mostres gratuïtes als visitants dels productes que s’elaboren a la fàbrica.

En la quarta posició està el Xocolata Museum de Corea del Sud, museu construït sobre terreny asiàtic, però que mostra un clar estil europeu. Es diu que és un museu molt especialitzat i detallat: Compta amb un petit amfiteatre en el qual es mostra tot el procés de l’elaboració de la xocolata,com si estiguéssim en un petit cinema. A més, els visitants poden veure, a través d’uns grans finestrals, el treball dels mestres xocolaters del museu utilitzant tècniques tradicionals. L’àrea d’exposicions és petita però aprofitada al màxim.
Finalment, es troba el Museu de la Xocolata de Nestlé de Mèxic. Construït a principis de l’any 2007, el museu és una mostra arquitectònica curiosa i original, que recorda a  la papiroflexia. Es tracta d’un edifici futurista que alberga tota la història de la xocolata, especialment la història de Nestlé. Compte amb nombroses activitats infantils i sales destinades a tot tipus d’esdeveniments.

0 comments on “Els 5 MILLORS MUSEUS DE XOCOLATA IIAdd yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.