El cacao prevé el deteriorament de la memòria

Un equip del Centre Mèdic de la Universitat de Columbia (CUMC) ha detectat un nou benefici del cacau. Es tracta d’una substància bioactiva: els flavanols, molt abundants en els grans d’aquest vegetal  i altres aliments. Els flavanols són capaços de retardar el típic deterioraren cognitiu, sobretot la dificultat de recordar associada a l’edat.

L’estudi ha demostrat empíricament que els oblits que s’accentuen a mesura que complim anys estan directament relacionats amb l’anquilosament d’una petita zona del cervell anomenada gir dentat.

Durant tres mesos, els neurocientífics del CUMC van subministrar una dieta rica en flavanols (900 mg al dia) a una part de les 37 persones sanes d’entre 50 i 69 anys, mentre que la resta només van prendre 10 mg diaris.

Un cop suministrat el tractament, els neurocientífics van analitzar les imatges del flux sanguini dels seus cervells, i no van tenir cap dubte: els girs dentats dels que van ingerir més flavanols mostraven una major activitat metabòlica.

0 comments on “El cacao prevé el deteriorament de la memòriaAdd yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.