Xocolata amb llet és el derivat del cacau més popular. La proporció de pasta de cacau sol estar per sota del 40%. No obstant això, bona part de les més importants marques de xocolata produeixen rajoles de xocolata amb llet amb proporcions de cacau inusuals, per sobre, fins i tot, del 50%, dirigides tant al mercat dels gurmets com al negoci de la pastisseria. La xocolata amb llet, com el seu nom indica, porta llet afegida, en pols o condensada.
La primera aparició de la xocolata amb llet a Europa la trobem en l’últim quart del segle XIX, més concretament a Suïssa l’any 1875.
La xocolata amb llet passa per un procés de transformació idèntic que la resta de variants de xocolata, amb l’excepció de les proporcions emprades per a l’elaboració de les diverses varietats dels mateixos.
A diferència de la xocolata blanca, l’amb llet aporta pasta de cacau entre els seus ingredients (en proporcions generalment inferiors al 40%, tot i que hi ha varietats de xocolata amb llet amb destinació a l’alta cuina ia la pastisseria que presenten unes proporcions fins i tot superiors al 50% de pasta de cacau).
La pasta de cacau dota aquesta xocolata del seu característic color marronós.
Són la llet en pols o condensada (que proporciona una major dolçor a la xocolata i suavitza l’amargor del cacau) juntament amb la pasta de cacau i el sucre, els altres ingredients que s’utilitzen per elaborar la xocolata amb llet.
El seu contingut en llet provoca que igual que la xocolata blanca, aporti quantitats importants de calci, de la mateixa manera que majors nivells calòrics que la xocolata negra, donada la introducció de sucres en la seva elaboració.
També és comú trobar-nos fruita seca entre els seus ingredients, de manera que tant l’aportació calòrica com el proteic augmenten amb els mateixos.
La ingesta amb moderació de la xocolata amb llet sempre suposarà un benefici important per la nostra salut, tant física (pels rics valors nutritius que posseeix) com mental (ajuda a reconfortar, a relaxar-nos, posseeix certs efectes afrodisíacs, etc.), constituint-se en un aliment fonamental en la nostra dieta diària.
La ingesta amb moderació de la xocolata amb llet sempre suposarà un benefici important per la nostra salut, tant física (pels rics valors nutritius que posseeix) com mental (ajuda a reconfortar, a relaxar-nos, posseeix certs efectes afrodisíacs, etc.), constituint-se en un aliment fonamental en la nostra dieta diària.