Com podem preparar un gelat de cervesa?

Com podem preparar un gelat de cervesa?

Arriba el bon temps a Catalunya. Pugen les temperatures, el sol cada dia brilla amb més intensitat, les terrasses estan plenes a qualsevol hora de la tarda, els barrils de cervesa ben freds s’esgoten en un tres i no res i les geladeries obren ja la campanya d’estiu per fer el seu propi agost. Per això, a Birra & Beer volem ensenyar-vos a com unir dues de les nostres grans passions: la cervesa i els gelats. Està boníssim!

Ingredients

Per a poder portar a terme el gelat de cervesa necessitarem:

  • 235 ml de cervesa negra alemanya (tipus Schwarzbier o Black Ipa)
  • 125 g de sucre moreno
  • 4 rovells d’ou
  • 225 g de nata líquida per cuinar
Imatge de Twitter procedent del compte: @919Reese

Preparació

Primer de tot, cal separar el rovell de l’ou de la clara. Tens la possibilitat de fer-ho amb colador o simplement amb molta delicadesa deixant caure la clara sense obrir l’ou del tot, deixant a l’interior el rovell. Recorda també, que la clara la pots fer servir per a altres receptes.

En segon lloc, cal que encenem el foc i deixar-lo a una temperatura poc elevada. En un cassó petit combinarem els quatre rovells i el sucre fins que aquest últim ingredient s’hagi dissolt. Un cop s’hagi dissolt, deixarem la combinació apartada del foc.

D’altra banda, també cal que ajuntem en un altre cassó la cervesa negra (al mercat català de cervesa hi ha d’aquesta variació i amb l’Espiga Black IPA el resultat és espectacular) amb la nata líquida fins que arribi al seu punt d’ebullició. Després cal apagar el foc i deixar reposar uns 15 minuts aproximadament la cervesa fins que perdi temperatura.

*Feu click sobre “Espiga Black Ipa” per conèixer els punts de venda al nostre territori)

Després, cal que ajuntem les dues barreges. Tot en un mateix vol, els rovells amb sucre i la cervesa amb la nata líquida. Quan tot estigui a temperatura ambient. Si la cervesa és del tipus Schwarzbier (que són les industrials que es poden trobar a qualsevol supermercat) o Black Ipa (més selectes i especialment artesanes) haurem d’afegir més o menys sucre. La primera acostuma a tenir un 5% d’alcohol, mentre que la segona puja fins al 8,5 o 9%. Per això, en funció de l’amargor caldrà afegir més sucre al gust de cadascú.

Per últim, hem de ficar la barreja en un recipient metàl·lic al congelador durant una mitja hora aproximadament. En aquest període, encara no s’haurà congelat, però l’hem de treure per rascar-lo amb una forquilla i tornar-lo a posar a dins del congelador. Si no disposem d’una geladera automàtica, cal per això imitar-ho de forma manual per a què no es creïn cristalls de gel. Caldrà que ho fem uns quatre o cinc cops cada 30 minuts i ja està!

Amb molt pocs ingredients i a un preu més que assumible tens un deliciós gelat de cervesa que serà l’enveja dels teus convidats! Si t’animes a preparar-ne un etiqueta-n’s en una foto amb el resultat a Instagram, Facebook o Twitter!

Resultado de imagen de helado de cerveza



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*