Un cremós gelat de xocolata. Et farà ser l’enveja de tota la família i els amics. Ideal per el temps més calurós.
Ingredients
- 400ml. de nata líquida per muntar
- 400ml. de llet
- 200g. de xocolata negra per fondre
- 5 rovells d’ou
- 110g. de sucre
- 40ml. de sucre invertit
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- 1 cullerada de maicena
- Un polsim de sal
Preparació
- Barrejar els rovells amb el sucre i sal fins que espumegin. Afegir el sucre invertit i tornar a barrejar-ho. Un cop integrat, afegir la maicena i l’extracte de vainilla i tornar a barrejar-ho. En un altre bol barrejar la llet amb la nata i un cop ho tenim, ho afegim lentament a la primera mescla.
- Ara és el moment de posar-ho a coure a foc mig sense deixar de remenar fins que la mescla espesseixi. No hem de deixar que arranqui el bull, sinó els rovells es tallen i tot i que es pot fer servir la mescla, la textura es desagradable.
- Un cop espessit, ho retirem del foc i afegim la xocolata a trossets petits. deixem un parell de minuts i remenem fins que quedi ben lligat.
- Deixar refredar a temperatura ambient i després a la nevera unes horetes.
- Posar en la geladora uns 30 – 40 minuts i ja tindrem el gelat apunt.
Recepta extreta de Graella de Sucre
0 comments on “Gelat de xocolata” Add yours →