Gelat de xocolata

Un cremós gelat de xocolata. Et farà ser l’enveja de tota la família i els amics. Ideal per el temps més calurós.

Ingredients

  • 400ml. de nata líquida per muntar
  • 400ml. de llet
  • 200g. de xocolata negra per fondre
  • 5 rovells d’ou
  • 110g. de sucre
  • 40ml. de sucre invertit
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 1 cullerada de maicena
  • Un polsim de sal

Preparació

  1. Barrejar els rovells amb el sucre i sal fins que espumegin. Afegir el sucre invertit i tornar a barrejar-ho. Un cop integrat, afegir la maicena i l’extracte de vainilla i tornar a barrejar-ho. En un altre bol barrejar la llet amb la nata i un cop ho tenim, ho afegim lentament a la primera mescla.
  2. Ara és el moment de posar-ho a coure a foc mig sense deixar de remenar fins que la mescla espesseixi. No hem de deixar que arranqui el bull, sinó els rovells es tallen i tot i que es pot fer servir la mescla, la textura es desagradable.
  3. Un cop espessit, ho retirem del foc i afegim la xocolata a trossets petits. deixem un parell de minuts i remenem fins que quedi ben lligat.
  4. Deixar refredar a temperatura ambient i després a la nevera unes horetes.
  5. Posar en la geladora uns 30 – 40 minuts i ja tindrem el gelat apunt.

Recepta extreta de Graella de Sucre

0 comments on “Gelat de xocolataAdd yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.