Muffins de xocolata

El muffins són una mena de magdalenes, però els ingredients -tot i que s’assemblin- són diferents. Aquest tipus de magdalena prové d´Anglaterra, hi ha moltes varietats i avui toquen de xocolata.

La massa, una vegada feta, la guardeu a la nevera. Això farà que els muffins tinguin un bon barret. Es fa igual amb les magdalenes: deixeu la massa unes dos hores. Fins i tot podeu fer la massa al matí i posar-les al forn a la tarda.

Ingredients (12 muffins)

  • 230gr de farina de blat
  • 30gr de farina de panís (Maicena)
  • 30gr de cacau Valor pur
  • 20gr de cacau normal (colacao)
  • 120gr de sucre morè
  • 5gr de llevat en pols
  • 3gr de bicarbonat sòdic
  • 50gr de perles de xocolata + unes quantes per decorar
  • 2 ous
  • 1 culleradeta de essència de vainilla
  • 80gr de mantega fosa
  • 200ml de crema de llet
  • Llet (si fa falta)
  • Cobertura de xocolata (opcional)

Preparació

  1. Batrem els ous amb la nata, l’essència, el sucre i la mantega fosa.
  2. En un bol apart tamisarem les farines, els cacaus, el llevat i el bicarbonat. Ho barrejarem be quedarà com una farina marronosa i afegirem les perles de xocolata.
  3. Farem un forat al mig de la farina i afegirem la barreja dels ous i amb una cullera de fusta ho barrejarem, ull!! Nomes cal barrejar no cal batre ens ha de quedar una massa una mica espessa i com grumollosa però sense grumolls de farina. Si veiem que es molt, molt espessa li tirem un rajolí de llet, però molt poca i la barregem per a que s’incorpori.
  4. Pre escalfarem el forn a 250ºC i quan arribi a la temperatura el baixarem a 220ºC.
  5. Mentres s’escalfa el forn omplirem les capsules fins a 1 dit de la bora i els i tirarem unes quantes perles de xocolata per sobre. (Jo nomes ho vaig fer amb 6, els altres 6 al final els hi vaig tirar una mica de cobertura per sobre).
  6. Els enfornem i els deixem 25 minuts. Passat aquest temps ja tindrien que estar llestos però si teniu dubtes punxeu-ne un i si l’escuradents surt net es que ja estan llestos.
  7. Apaguem el forn i els deixem a dins 2 minuts mes, passat el temps els deixem sobre una reixa a que es refredin i ja estan llestos per a menjar.
  8. Jo vaig utilitzar capsules de silicona, si utilitzeu les de paper poseu-les dins unes flameres per a que fassin de faixa sinó es desfarien totes dins el forn.

Recepta extreta de Dolç i Salat

0 comments on “Muffins de xocolataAdd yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.