La paraula cacau procedeix de l’asteca cacahuatl. Segons la llegenda, el cacau era l’arbre me?s bell del paradi?s dels asteques, que se li atribui?en mu?ltiples virtuts com la de calmar la gana i la set, proporcionar la saviesa universal i guarir les malalties.
Se sap que els primers arbres del cacau creixien de forma natural a l’ombra de les selves tropicals en les conques de l’Amazones i de l’Orinoco, fa ja uns 4000 anys. Els maies van comenc?ar a conrear-ho fa me?s de 2500 anys.
El cacau simbolitzava pels maies vigor fi?sic i longevitat. El feien servir com a medicina sent receptat pels seus metges com a relaxant, com a estimulant i com a reconstituent. El llard del cacau s’usava com a pomada per guarir ferides.
Van ser els maies els que van crear un brebaje amarg anomenat “chocolha” fet de llavors de cacau, que solament podien consumir nobles i reis. Es descrivia diverses formes d’elaborar-ho i perfumar- ho, me?s li?quid o espe?s, amb me?s o menys escuma, amb mel, blat de moro o xilli picant.
En 1502 Cristo?fol Colon va rebre, com a ofrena de benvinguda, armes, teles i sacs de faves de cacau que, en la societat asteca, servien alhora de moneda i de producte de consum. Encara que va ser Herna?n Corte?s qui va enviar el primer carregament de cacau a Espanya en 1524.
0 comments on “EL DESCOBRIMENT DEL CACAU” Add yours →