Últimament, es multipliquen les bones notícies per als amants de la xocolata -millor si és negre, sense llet i sucre afegit: ha estat demostrat, per exemple, que és un aliment cardiosaludable.
En diversos experiments amb voluntaris, els investigadors van detectar que una petita dosi diària fa descendir significativament la tensió arterial i augmenta la fluïdesa de la sang. També se sap que incrementa la sensibilitat a la insulina, fins i tot en les persones que no pateixen diabetis. Però fins ara, la comunitat científica ignorava per quina raó es produïen aquests beneficiosos efectes.
Com acaba d’anunciar John Finley, de la Universitat de l’Estat de Louisiana, certes substàncies beneficioses del cacau arriben fins al còlon -el tram final del sistema digestiu- i allà són fermentats pels microorganismes “bons” de la nostra flora bacteriana.
Gràcies a aquest procés químic, els flavonoides naturals -entre els quals es troben els antioxidants catequina i epicatequina– són transformats en antiinflamatoris més petits que poden ser absorbits per la sang.
Per esbrinar-ho, els experts van fabricar una mena de sistema digestiu artificial, on van recrear l’acció dels sucs gàstrics sobre la xocolata negra, i van recol·lectar bacteris de la femta donades per voluntaris sans.
Així van poder observar què feien exactament els bacteris amb els compostos que no havien digerit abans esmentats sucs. A més, Finley també ha assenyalat que els polifenols -als quals pertanyen els flavonoides- abundants en el cacau estimulen la producció de microbis beneficiosos i ajuden a metabolitzar les fibres en àcids grassos.
0 comments on “Batecs de Xocolata” Add yours →