5 propietats de la xocolata

S’han realitzat diverses entrades amb diferents motius, des de diversos punts de vista, pels quals consumir xocolata és beneficiós per a la salut. Avui exposem un llistat de les diferents propietats del cacau beneficioses per a la salut:

  • Antioxidant: La xocolata amarga conte molts antioxidants; aquest gust li ve donat pels anomenats flavonoides. Un estudi publicat per la revista mèdica Lancet en parla d’aquests beneficis, deixant clar que una barra típica de xocolata amarga sol contenir 50 mil·ligrams de flavonoides, mentre que una de xocolata dolça només arriba als 13 mil·ligrams. Per això és important que la xocolata sigui natural.
  • Estimulant: La xocolata conté moltes substàncies que actuen com estimulants; com la teobromina, la fenetilamina i la cafeïna. S’augmenta el rendiment mental a causa d’aquestes substàncies, les quals per si soles incrementen l’atenció i l’estat d’alerta i el què s’ha esbrinat és que al consumir xocolata amarga s’obté aquests efectes estimulants.
  • Reductor de la pressió arterial: Es va publicar a la revista Hypertensio un estudi que analitzava la reacció de pacients amb una dieta que incloïa durant 15 dies 100gr. de xocolata amarga, es va poder observar una reducció en els nivells de colesterol, de LDL ( Colesterol “dolent”) i de resistència a la insulina.
  • Antidepressiu: Els investigadors de l’Escola de Medicina Hull York van trobar resultats sorprenents en el que pot ser degut als efectes de la xocolata amarga a la serotonina del cervell. Aquests afirmen que la xocolata, en dosis moderades, combat la síndrome de fatiga crònica ( SFC ).
  • Afrodisíac: Tot i que encara avui dia hi ha dubtes sobre les propietats afrodisíaques d’aquest aliment, molts el descriuen com un petó apassionat. Per opinió publica, diem que una de les propietats de la xocolata que es mereix un lloc en aquesta llista, n’és l’afrodisíaca.

0 comments on “5 propietats de la xocolataAdd yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.