Actualment, compartir fotografies és una cosa que és gairebé ” natural ” d’internet. Tots els usuaris troben maneres diferents cada dia per compartir fotografies a través de la xarxa , i els desenvolupadors inventen cada vegada més formes de fer-ho. Si no, ens podem fixar sense més en l’èxit espectacular d’Instagram, Flickr i Pinterest.
Què és Flickr?
Flickr és un lloc web gratuït que s’utilitza com a una xarxa social, i que permet emmagatzemar, ordenar, buscar, vendre i compartir fotografies i vídeos en línia. És una eina molt utilitzada pels bloggers per dipositar imatges que pengen als blogs i altres mitjans socials. Flickr també disposa d’una aplicació mòbil oficial.
Amb Flickr pots deixar volar la teva imaginació
La història de Flickr
Flickr va ser llançat al febrer de 2004. El servei va sorgir a partir d’eines creades, originalment, per Game Neverending de Ludicorp, un joc massiu multi jugador en línia basat en la web.
Les primeres versions de Flickr es van centrar en una sala de xat multi usuari anomenada FlickrLive amb capacitats d’intercanvi de fotos en temps real. Les successives evolucions es van enfocar més en la publicació i classificació de fotografies i la sala de xat es va tancar.
Què és Instagram?
Instagram és una aplicació mòbil i web gratuïta creada per Kevin Systrom i Mike Krieger l’any 2010. El seu principal objectiu és compartir imatges. L’aplicació permet als usuaris fer fotografies, aplicar filtres i marcs i compartir-les, ja sigui a la pròpia plataforma o a les xarxes socials.
LA HISTÒRIA D’instagram
El desenvolupament d’Instagram es va iniciar a San Francisco, quan Kevin Systrom i Krieger Mike van optar per centrar els seus múltiples funcions HTML5 check-in Burbn en un projecte de fotografia mòbil. El producte es va llançar a l’Apple App Store el 6 octubre del 2010.
L’any 2011, Instagram va afegir hashtags per ajudar els usuaris a descobrir les fotos que la resta d’usuaris compartien sobre un mateix tema. Instagram animava així als seus usuaris a afegir hashtags rellevants i específics, en lloc d’etiquetar paraules com “foto” amb l’objectiu de fer les fotografies més populars, atraure un major nombre de fans i aconseguir més “m’agrada”.Es va posar en marxa la versió 2.0 a l’App Store. Es van incloure nous filtres en viu, opció d’aplicar efectes de desenfocament a àrees concretes, edició d’imatges d’alta resolució, vores opcionals, botó de rotació de la imatge i un botó d’actualització.
L’any segment, va sortir la versió oberta al públic per Android. Algunes setmanes abans, Instagram havia anunciat que estava duent a terme proves en Android mitjançant una beta tancada. En aquest moment, es va donar la possibilitat de registrar en un web per rebre un avís un cop fora llançada l’aplicació final, la qual cosa van fer unes 430.000 persones. Un cop llançada, la versió per Android va aconseguir més d’un milió de descàrregues en menys de 24 hores.
L’any 2013, Instagram es va convertir en la cinquena aplicació més avaluada pels usuaris amb 4 milions de vegades .Així mateix, es va alliberar l’API de l’aplicació permetent a tercers crear les seves pròpies apps les quals incloguessin els serveis d’Instagram com Instamap (Es tracta d’una eina pública que permet a l’usuari no expert la creació de la seva pròpia geoinformació, bé dibuixant-la, o carregant els seus arxius de dades), Instahood( l’usuari pot trobar fotos del lloc on es troba i anar a la web d’Instagram d’aquest) o Instaweather ( l’usuari pot captar una imatge del lloc on es troba i acompanyar-la amb informació meteorològica).
Què és Pinterest?
Pinterest és una xarxa social que permet trobar, filtrar, organitzar i compartir imatges i vídeos que hi ha a Internet. Els usuaris poden crear i organitzar per temes, col·leccions d’imatges, esdeveniments, interessos, aficions, etc. Tots aquests continguts es distribueixen en forma del que s’anomenen pinboards, que visualment són com taulers d’anuncis. D’aquesta manera, es converteix en una plataforma molt visual que et permet recopilar en un mateix espai tots els teus interessos. A més a més, els usuaris poden seguir pinboards d’altres persones que comparteixin els mateixos gustos per tal de buscar inspiració i descobrir coses noves del seu camp d’interès. El principal objectiu de Pinterest és unir a persones de tot el món a través del seis gustos i curiositats.
Pels mes interesats, aquí us facilito un video on s’explica el funcionamiento d’aquesta App.
La història de Pinterest
Pinterest es va començar a desenvolupar al desembre de 2009. Aquesta plataforma la va crear Ben Silbermann, juntament amb Paul Sciarra i Evan Sharp. El concepte d’aquest web segueix la idea del sistema bookmarking de Wists, ideat per David Galbraith al 2005.
L’and 2010, Pinterest va ser llançada com a una plataforma beta privada, sense tenir molt clar el model de negoci que volien.
Ben Silbermann i els inversors de Pinterest, Kevin Hartz i Jeremy Stoppelman, van intentar vendre Pinterest a l’editorial d’una revista de Nova York, però aquesta va rebutjar la proposta. Posteriorment, van aconseguir inversió de l’empresa de Jeff Jordan.
L’any 2012, comScore va anunciar que Pinterest tenia 11,7 milions d’usuaris, convertint-se així amb el web amb el creixement més ràpid de la història.
Es va llançar l’aplicació de Pinterest per a iPhone, amb un gran nombre de descàrregues..
Al març del matéis any, durant la celebració de la conferència interactiva Sout By Soutwest, Silbermann va anunciar que s’estava renovant el perfil de les pàgines de Pinterest i que s’implantaria molt aviat. El 23 de març, Pinterest va anunciar l’actualització de les condicions del web, eliminant la política que permetia el dret de vendre els continguts dels usuaris. Les noves condicions es van implantar el 6 d’abril.
Segons dades de Experian hitwise, en aquest mateix mes, Pinterest es va convertir amb la tercera xarxa social més important dels Estats Units, darrere de Facebook i Twitter, superant Linkedin i Tagged.
En total, el 2012 va créixer la seva comunitat d’usuaris amb un 284%, i el febrer de 2013 envoltaven els 30 milions d’usuaris.
Relació amb PiRP
Campanya de Nike
Diana-Katherine Pèrez Tangarife va fer una publicació el 25 de març d’aquest mateix any al blog de la Universitat de Vic parlant de la publicitat a Instagram.
Pérez considera que Instagram s’ha convertit en la millor eina per fer publicitat per l’ampli contingut i interessos que s’hi publica. Un clar exemple de la productiva publicitat que fa Nike a aquesta App es que té 13,3 milions de followers que segueixen tot el contingut que penja la marca. La blocaire creu que Instagram s’ha convertit en el nou “Boca-Orella” del segle XIX, ja que gràcies a la interactivitat dels usuaris fan que aquest contingut arribi a més públic objectiu d’una forma totalment gratuïta per l’anunciant.
Campana de Virgin Mobile
El 2007, Virgin Mobile Austràlia va llançar una campanya publicitària en autobusos, que promovia els seus serveis de missatges de text per a mòbils amb el treball de fotògrafs aficionats que van pujar els seus treballs a Flickr amb una llicència Creative Commons de reconeixement. Els usuaris llicencien les seves imatges d’aquesta manera per alliberar la seva obra per a l’ús per a altres entitats, sempre que a l’autor original se li atribueixi el crèdit, sense cap altra compensació que es requereixi.
Virgin Mobile va confirmar aquesta única restricció mitjançant la impressió d’una URL que portava a la pàgina de Flickr dels fotògrafs, en cada un dels anuncis.
Bibliografia / Webgrafia
Trullas Gordo, Joana. (18 de març del 2014). Compartir fotos a internet. [Blog de Taller de Comunicació Interactiva de la Universitat de Vic] Recuperat de: http://usr.uvic.cat/bloc/2014/03/18/compartir-fotos-a-internet/
Wikipedia. Flickr [en línea] 31 de maig del 2015 [Consulta 22 de noviembre del 2015] Disponible a: https://ca.wikipedia.org/wiki/Flickr
Wikipedia. Pinterest [en línea] 15 de juliol del 2015 [Consulta 22 de noviembre del 2015] Disponible a: https://ca.wikipedia.org/wiki/Pinterest
Wikipedia. Instagram [en línea] 25 d’octubre del 2015 [Consulta 22 de noviembre del 2015] Disponible a:https://ca.wikipedia.org/wiki/Instagram
Wikipedia. Instamaps [en línea] 1 de maig del 2015 [Consulta 22 de noviembre del 2015] Disponible a: https://ca.wikipedia.org/wiki/Instamaps
Pérez Tangarife, Diana-Katherine. (25 de març del 2015). Instagram el nuevo “boca- oreja”. [Blog de Taller de Comunicació Interactiva de la Universitat de Vic] Recuperat de: http://usr.uvic.cat/bloc/2015/03/25/19629/
Wikipedia. TechCrunch [en línea] 23 de juliol del 2015 [Consulta 22 de noviembre del 2015] Disponible a: https://ca.wikipedia.org/wiki/TechCrunch
TEC. [TEC]. (2015, 05 23). ¿Qué es y cómo se usa Pinterest? [Arxiu audiovisual]. vist a http://www.youtube.com/watch?v=KJCYNDnhNX4
Presentació online
http://prezi.com/gaiubh4xc2ng/?utm_campaign=share&utm_medium=copy
Deixa un comentari
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.