Els podcasts, la nova ràdio?

La ràdio, com la majoria de mitjans de comunicació, està patint, des de fa temps, una metamorfosi tècnica. La tecnologia avança i la comunicació es veu amb l’obligació d’avançar amb ella. La ràdio tradicional segueix viva però hi ha qui creu que l’aparició de la ràdio online i els podcasts podria ser el final de la ràdio convencional.

La televisió online erradicarà la televisió tradicional?

Hi ha qui diu que la televisió, en tots els seus formats, morirà. En canvi hi ha qui creu que la que morirà serà la TV convencional, ja que serà (si és que no està sent ja) substituïda per la televisió online. Però, què és això de la TV online? Entra i descobreix-ho!

La transformació digital de les ciutats

El concepte de smart city és multifacètic i una solució per a tots els problemes que comporta el creixement exponencial de la població dels últims anys. Actualment, vàries ciutats han començat a aplicar petits canvis en els seus models de ciutat per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

La infografia en el periodisme

Una bona infografia és una representació gràfica que situa el tema al lector al primer cop d’ull i preveu el seu grau de coneixement previ. Pot ser funcional i estètica a la vegada però no pot prioritzar l’impacte emocional per davant del fet noticiable.

Les xarxes socials: la revolució del periodisme

Les xarxes socials dominen el món, però no només afecta les relacions personals, sinó també a les professionals. Actualment comptem amb un portal enorme de possibilitats de trobar feina: internet. Internet no ha revoluciona només a la societat i la manera de buscar feina, sinó que també ha revolucionat el periodisme.

Community Managers: líders de la comunitat a Internet

Un Community Manager és el professional de l’empresa que té la responsabilitat de construir, gestionar i administrar la comunitat online al voltant d’una marca a Internet, creant i mantenint relacions establertes i duradores amb els clients i qualsevol usuari interessat en la marca. Analitzem en quin moment neix aquesta figura i per quins motius, com evoluciona, que és actualment per les empreses, quines funcions fa i com es presenta al futur per aquests creadors de contingut i relacions online.

“FAKE BODY”; La censura a TikTok

Cada dia apareixen paraules i frases noves a TikTok i és impossible que tothom estigui al dia amb el que volen dir. L’any 2022, l’aplicació ja té el seu propi vocabulari de paraules majoritàriament creades per la Gen-Z que poden ser difícils d’entendre per altres persones que no estan tant posades amb el món de TikTok.
L’última frase que està inundant TikTok en molts països és: “FAKE BODY”, però què vol dir?

Redes sociales, un espacio de denuncias y sentencias publicas

Las personas han encontrado en las redes sociales un espacio más para denunciar y sentenciar las injusticias contra los diferentes colectivos sociales.

And the Oscar goes to…

Will Smith protagonitza un dels esdeveniments que marcaran la història de la gala dels Oscar. L’actor guanyador de l’estatua a millor actor pega al presentador de la gala, Chris Rock, després d’una broma pesada, generant polèmica a les xarxes: Quins son els límits de l’humor? I és justificable la violència per amor?

Reptes virals, el perill d’Internet

Ingerir pastilles fins a tenir al·lucinacions o llimar-se les dents amb una llima d’ungles. Aquest són alguns dels reptes virals que circulen per Internet i que practiquen els joves d’arreu del món, posant en risc la seva salut, per tal de compartir el moment en xarxes socials com TikTok o YouTube.

EL MOVIMIENTO DE GEORGE FLOYD

El movimiento que causó la muerte del estadounidense George Floyd supuso un gran impacto en la sociedad y en Internet. Gracias a la filmación de un video que tardó pocos segundos en hacerse viral, las redes sociales se llenaron de pantallas negras para defender y apoyar el movimiento BLACK LIVES MATTER…

De TikToker a futbolista professional

Iran Ferreira, de penjar vídeos jugant a futbol a TikTok a jugar a l’estadi dels seus ídols. Gràcies a aquesta xarxa social ha aconseguit ser reconegut arreu del món i que els seus somnis es facin realitat.

Què se n’ha fet del “Gangnam Style” 10 anys després?

“Gangnam Style” va ser el detonant que va llançar a la fama mundialment al raper i cantant coreà PSY. Tothom ha vist el seu videoclip almenys una vegada, però, què s’amaga darrera de l’èxit? Aquí us expliquem l’abans, el durant i el després del seu boom.

Hi ha memes que no passen de moda, “y lo sabes”

La comunitat del ”meme” forma part de la nostra vida desde fa molts anys i cada dia en neixen de nous, però quins ”memes” són mítics tot i el pas del temps?

Segones vides falses: la polèmica amb Elxokas.

Les xarxes socials són, actualment, un motor d’entreteniment per a tothom. Hi ha que les manipula de forma lucrativa
i d’altres que l’utilitzen de forma més… malèvola. Què passa, llavors, quan una persona famosa utilitza malament les xarxes socials?

No me gustas

YouTube vuelve a hacer cambios en sus políticas y se han generado distintas opiniones dentro de su comunidad.