Kiki, do you love me?

Durant els últims anys la tecnologia i les xarxes socials han fet que apareguin els reptes per satisfer els consumidors d’aquest tipus de continguts. Molts dels casos que trobem han començat per la idea d’alguna persona però el cas de #InMyFeelingsChallange va començar amb la publicació de la cançó “In my feelings” que va ser llençada al mercat el 10 de juny de l’any 2018 com el cinquè single de l’àlbum “Scorpion” del músic canadenc Drake. D’aquí va sortir el repte que actualment coneixem.

Encara que, el repte originalment es tractava de gravar al teu xicot o a la teva xicota com una prova d’amor, ja que la cançó fa referència a una dona anomenada «Kiki» a qui li pregunta si realment l’estima. La cançó diu textualment «Kiki, m’estimes? Vas conduint? Digues que mai t’apartaràs del meu costat perquè jo t’estimo i et necessito i sempre estic trist per tu».

L’inici del repte que coneixem i la seva popularitat però va ser gràcies en Shiggy,  un comediant nord-americà que va ser la persona que va començar amb el repte viral quan el dia 30 de juny de l’any 2018 va penjar en el seu compte d’Instagram un vídeo ballant al mig de la carretera, sense importar-li els cotxes que anaven passant pel seu costat amb un tros de la cançó del cantant Drake «In my feelings».

En un principi era un simple ball absurd que ell havia fet per passar l’estona però amb el temps i totes les reproduccions que va tenir el vídeo va acabar sent un punt d’interès per a la gent. Després d’aquest primer vídeo, moltes persones va intentar imitar. Fins i tot n’hi ha que el van portar a un altre nivell fent que s’acabi convertint en una demanda per a les xarxes socials.

 

En el primer vídeo del repte, surt en Shiggy ballant d’una manera personal i després va dir els seus seguidors que fessin el mateix que ell. A més va etiquetar el vídeo amb el hashtag #DoTheShiggy perquè ell pogués veure tota la gent que ho intentava.
A partir d’aquest moment és quan es va convertir en un repte viral. On el primer vídeo va tenir més de set milions de visualitzacions que va enganxar a les xarxes socials per veure qui el portava més enllà.

https://www.instagram.com/p/BsEcC-xgh65/

En tots els vídeos podem veure que la coreografia és variable. En un primer moment la gent intentava imitar el ball que en Shiggy feia però finalment va desembocar a què les persones s’atrevissin a crear el seu propi ball i fins i tot intentar ser el més original possible. Per alguna raó el repte va evolucionar com actualment es coneix amb el cotxe en marxa, ja que la lletra de la cançó parla sobre si està conduint.

A partir de la seva publicació va aparèixer a les xarxes socials el desafiament conegut amb el nom com a “#KikiChallenge”, “#InMyFeelingsChallenge” o “#InMyFeelings”. Finalment aquest repte consisteix a mostrar les teves habilitats de ball amb la cançó de In my feelings d’en Drake. Tot això a fora del cotxe en moviment fantasma mentre el conductor condueix sense parar el cotxe.

Encara que, el repte viral és originari dels Estats Units, es va estendre amb rapidesa per la resta del món, on en alguns països va causar controvèrsia i preocupació pública, sobretot pel perill que comporta el repte amb la conducció del cotxe. En alguns casos s’han arribat a posar multes.

Fins i tot, la policia de Boadilla, una localitat a prop de Madrid, va publicar un vídeo on recopilava diversos casos del repte que havien acabat malament, posant en perill la integritat del participant.

A més, en el twit van etiquetar al jugador de futbol Brasiler Marcelo, ja que va participar amb el repte viral però en el seu cas només ballant sense utilitzar el cotxe, per senyalar que no val la pena posar en risc la teva vida i la dels altres per fer el vídeo que està de moda a les xarxes socials.

Enllaç del vídeo d’en Marcelo

A més a més, no són els únics que s’ha adherit a aquesta causa i han informat del seu risc, com ho van fer els Mossos amb aquesta publicació a les xarxes socials.

A causa de la seva popularitat ha fet que molts famosos portin a terme el repte viral i per aquest motiu ha fet que la seva difusió sigui encara més rapida. Podem trobar el vídeo del DJ Steve Aoki ballant sobre una taula de surf durant les seves vacances.

En el vídeo d’en Will Smith concretament sobre un pont de les cadenas de Budapest.

El vídeo de la Millie Bobby Brown és totalment diferents perquè  com que no té carnet de conduir va intentar fer-ho a la seva manera.

A Espanya el repte també va arribar però més tard. Principalment aquest repte l’han dut a terme sobretot influences com poden ser: Dulceida, Paula Gonu, Laura Escanes, Tamara Gorro

El Challenge de la dulecida: https://www.instagram.com/p/BliZDClnTeP/

El Challenge de la Paula Gonu: https://www.instagram.com/p/Bldut8fgdL1/ 

El Challenge de Laura Escanes: https://www.instagram.com/p/BlYWoSzBN4o

El Challenge de Tamara Gorro: https://www.instagram.com/p/BladQgUnJ6w

Fer aquest repte no és tan fàcil com sembla en els vídeos. Per aquest motiu molta gent que ha intentat fer el vídeo ha tingut problemes i això ha fet que del primer repte n’hagi sortit un altre amb els «fails» de tothom que no li ha sortit com esperava. En aquest cas podem trobar caigudes, atropellaments, cotxes que van sols…

https://twitter.com/baabsxx/status/1018298316692520960

També trobem persones que han volgut parodiar el vídeo original i ha aconseguit fer vídeos amb un toc d’humor.

Enllaç d’un dels vídeos més famosos: https://www.instagram.com/p/Bl4icGQBK48/

Fins i tot, podem trobar animals que han volgut fer el repte.

https://twitter.com/AlvarezSaraC/status/1022289559797817350

Però l’animal que més ha triomfat a internet per fer el repte va ser Supra, un border Collie de 7 anys de Texas. S’ha fet famosa perquè a més de ballar la cançó és capaç de caminar sobre dues potes i conduir un patinet. L’ama del gos en una entrevista va dir que «havien tardat entre sis i set mesos a ensenyar-li el truc del patinet» però els hi va resultar bastant fàcil, ja que els amos són ensinistradors de gossos.

No només la gent més jove fa el repte sinó que fins i tot Nicki Bright amb 76 anys no ha pogut resistir-se a fer el challenge.

A causa de tota la popularitat que va agafar la cançó arran del repte viral el cantant Drake va decidir crear el videoclip i el 2 d’agost de 2018 es va llançar el vídeo musical i actualment té més de 180 milions de visualitzacions. El creador del desafiament va tenir una participació com a ballarí i ajudant de producció, ja que gràcies a ell la cançó estava triomfant.

Una atracció que té aquest vídeo és que el final apareix un petit muntatge amb els vídeos de famosos i influents d’Internet que van participar amb el repte com per exemple; DJ Khaled , Ciara , Steve Aoki , Odell Beckham Jr. , Dua Lipa , Millie Bobby Brown , Liza Koshy , Noah Schnapp , Ryan Seacrest , Shay Mitchell , Bobby Berk , Karamo Brown , Antoni Porowski , Jonathan Van Ness i J-Hope (BTS).

La creació del vídeo clip ha fet que molta gent encara conegui més la cançó i intentar treure algun benefici.

A causa del repte viral que ha sortit amb la cançó ha fet que la seva popularitat augmenti considerablement amb molt poc temps, fent que ascendís a la posició número 1 amb molts països del món. Al principi de la publicació de la cançó no tenia gaire èxit entre el públic però a causa de fer-se coneguda va fer que la gent la comences a escoltar. Això és un benefici per a molts cantants.

Personalment, aquest repte que s’ha tornat viral entre la població no el trobo gaire interessant de fer perquè des del meu punt de vista és una mica absurd. Encara que, entenc que hi hagi persones que el vulguin realitzar només pel simple fet de divertir-se. Molts reptes que apareixen constantment a les xarxes socials no tenen gaire sentit però es fan virals perquè la gent els fa i vulguis o no és entretingut mirar-los.

A més a més, aquest repte comporta un grau de dificultat i perillositat pel simple fet que s’ha de fer amb el cotxe amb marxa mentre alguna persona t’està gravant i es pot tenir un accident per no mirar a la carretera mentre condueixes, atropellar a alguna persona que vagi pel carrer o simplement et pots acabar fent mal tu mateix en baixar del cotxe amb marxa o per xocar amb alguna cosa. A més, si la policia et veu pots arribar a tenir problemes amb la justícia i que et posin alguna multa o que et treguin punts del carnet de conduir.

Una cosa que trobo interessant d’aquest repte és que puguis ser creatiu i intentar superar o millorar vídeos d’altres persones perquè fa que hi hagi una gran varietat de contingut diferent. Així també intentes fer-lo al teu gust.

En aquest cas, pel cantant de música Drake és una oportunitat molt gran per donar a conèixer la seva cançó d’una manera molt simple i fàcil. Només perquè s’ha tornat viral tothom ha acabat sabent quina cançó és sense haver d’utilitzar publicitat i intentar treure benefici del repte. Moltes vegades ha passat amb cançons que s’han fet famoses d’aquesta manera.

En la popularització de vídeos virals ajuda molt si les persones famoses se sumen a la moda perquè fa que encara sigui molt més ràpida la seva popularitat. Un inconvenient molt gran és que molta gent només coneix el tros de la cançó que surt el repte i no la lletra completa i fins i tot en alguns casos hi ha persones que no saben de quin cantant és la cançó.

WEBGRAFIA

#InMyFeeligsChallenge: ¿Qué es el “In My Feelings Challenge”? | Tendencias | Caracol Radio. (n.d.). Retrieved April 1, 2019, from https://caracol.com.co/radio/2018/07/28/tendencias/1532792803_693409.html

Así es el In My Feelings Challenge, el reto que baila hasta Marcelo – AS.com. (n.d.). Retrieved April 1, 2019, from https://as.com/tikitakas/2018/07/19/portada/1531978593_435394.html

El “challenge” de Drake que triunfa entre las “celebrities” en Instagram – #InMyFeelings. (n.d.). Retrieved April 1, 2019, from https://www.cosmopolitan.com/es/famosos/musica/a22435419/challenge-drake-inmyfeelings/

Estos son los ‘fails’ más divertidos del ‘In My Feeling Challenge.’ (n.d.). Retrieved April 1, 2019, from https://www.mundodeportivo.com/elotromundo/viralia/20180804/451176660013/fails-mas-divertidos-in-my-feelings-challenge-shiggy-dance.html

In my Feeling Challenge: El peligroso reto viral que alerta el mundo. (n.d.). Retrieved April 1, 2019, from https://www.semana.com/tecnologia/articulo/in-my-feeling-challenge-el-peligroso-reto-viral-que-alerta-el-mundo/576435

In My Feelings challenge”, el reto viral que ya ha llegado a España. (n.d.). Retrieved April 1, 2019, from https://diariodeavisos.elespanol.com/2018/07/in-my-feelings-challenge-el-reto-viral-que-ya-ha-llegado-a-espana/

In My Feelings Challenge: el reto viral en el que se baila junto a un coche en marcha — Autobild.es. (n.d.). Retrieved April 1, 2019, from https://www.autobild.es/listas/my-feelings-challenge-reto-viral-que-baila-junto-coche-marcha-280991

In My Feelings Challenge: el último reto viral se baila junto a un coche en marcha | Comparte. (n.d.). Retrieved April 1, 2019, from https://www.elmundo.es/f5/comparte/2018/07/23/5b558768e2704e39658b466d.html

Laura Escanes y Tamara Gorro se unen al “In My Feelings Challenge”: “twerking”, chándal y un coche en marcha. (n.d.). Retrieved April 1, 2019, from https://www.divinity.es/actualidad/en-redes-sociales/laura-escanes-in-my-feelings-challenge-drake-tamara-gorro-reto_0_2597175108.html

Ni Dulceida ni la vaca: esta perra graba el mejor “In My Feelings Challenge.” (n.d.). Retrieved April 1, 2019, from https://www.elespanol.com/social/20180727/dulceida-graba-mejor-in-my-feelings-challenge/325717679_0.html

What Is the Drake "In My Feelings" Challenge? | POPSUGAR Celebrity UK. (n.d.). Retrieved April 1, 2019, from https://www.popsugar.co.uk/celebrity/What-Drake-My-Feelings-Challenge-45047858?utm_medium=redirect&utm_campaign=US:ES&utm_source=www.google.com

YouTube: “In My Feelings Challenge”, el nuevo reto viral que triunfa entre los famosos. (n.d.). Retrieved April 1, 2019, from https://www.lavanguardia.com/muyfan/20180720/45974602208/youtube-viral-in-my-feelings-challenge-reto.html 

https://www.instagram.com/p/Bl3xGnIHu4R/?utm_source=ig_embed

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.