“Me comí una salchipapa”

Ara fa 4 anys, va arribar per les xarxes un vídeo que en poc temps es va convertir amb un dels vídeos més vistos amb una duració de 19 segons amb més de sis milions de visualitzacions, tres mil comentaris i molts likes. Un nen colombià, Laureano José Muñoz Pinedo, de 12 que canta una cançó amb ritme devaienatouna experiència que li va passar amb el seu germà bessó, el qual explica que amb els diners que li va donar el seu pare van anar a comprar en una botiga en volant, un parell de salchipapas  amb la mala sort que no els hi va arribar els diners per comprar un parell de gasoses. Així canta el famós nen que li atribueixen el nom del nen de les salchipapas.

En el vídeo veiem un nen amb uns pantalons  i sense camiseta cantant una cançó inventada, amb un ball peculiar que ha revolucionat les xarxes socials.

Podem dir que només veient el vídeo, el ritme de la cançó s’enganxa i no te la pots treure del cap. Des d’aquest vídeo viral, s’han fet molta repercussió, que de manera immediata s’han fet meme, vídeo remix de la cançó, tal electrònica com més tranquil·la. Tal com passa amb tots els vídeos que són molt visualitzats fa que la gent imiti el nen cantant la cançó de la salchipapa, podem veure vídeos com el youtuber espanyol Auronplay o el periodista i humorista Miki Nadal en el programa de Zapendo, a més d’emportar-se el premi el millor vídeo de la xarxa atorgat pel mateix programa.

Exemples de memes que van sorgir arrant del vídeo:

Un dels remix fet amb la cançó del nen columbià amb 4,5 milions de visualitzacions a Youtube:

Però això no és tot, inclús Google després de l’èxit, el 29 d’abril del 2015 va treure un videojoc en què consisteix a ser el nen el qual has d’aconseguir menjar salchipapas i evitar la verdura. Com més salchipapas obtinguis augmenta la puntuació. No només va tenir èxit el vídeo sinó que en poc temps el videojoc oficial de les salchipapas es va convertir entre els més descarregats el mateix any de la seva estrena. Encara ara està disponible per descarregar  a Google Play.

Tal i com diu l’autor del vídeo a un dels diaris colombià:

“Me volví famoso de un momento a otro, ya no puedo salir a la calle como lo hacía antes con pantalonetica, sin camisa o a pies descalzo; los famosos no salen así, sino bien cambiaditos porque no falta el que llega a dejar para la gaseosa o tomarse la foto”.

El nen de les salchipapas difruta tenint aquesta popularitat i a més a més com a recompensa convidaven el nen a menjar salchipapas i a beure gasosa.

Arran d’aquest vídeo, la xarxa social twitter no va passa desapercebut, el cantant Carlos Baute fa 3 anys va penjar un vídeo el seu perfil de twitter cantant la famosa cançó del nen colombià, modificant la seva versió el qual ha cuinat ell mateix aquet famós plat, de patates amb frankfurt.

I és que el vídeo del nen de la salchipapa va ser reproduït per diferents xarxes socials, principalment per youtube, twitter, whatsapp, vine i instagram, inclús encara podem trobar el gif del whatsapp. Per altra banda, no només s’ha fet versions de la cançó sinó que per internet és pot trobar la lletra de la cançó del nen i sentir-la simultàniament.

Cal afegir també que el moment en que és va publicar el vídeo, poc després Leticia Sabater, va treure una cançó anomenada Salchipapa el 2015, el qual els usuraris de les xarxes comentaven que la cantant estigues influenciada per el nen de les salchipapas, una manera que Leticia sorgís una vegada a la fama. Però ella afirma que: “No coneixia la cançó. I me’n alegro, perquè si l’hagués conegut, hauria canviat el títol y el títol m’agrada molt.” És cert que el terme de salchipapa va sortir arran del famós nen cantant la seva pròpia cançó.

El vídeo de la Letícia Sabater no va passar desapercebut a les xarxes, amb un total de 6,9 milions de visualitzacions a Youtube i twiter va passar a ser Trendinng Topic en pocs dies.  Va tenir molta repercussió ja que molta gent no suportava la cançó i d’altres no se la podien treure del cap.

https://twitter.com/kikolo777/status/742325735147352064

 Tothom ha aprofitat, tan el vídeo del nen cantan la cançó com la Leticia Sabater han sigut imitats motla gent. Podem veure l’imitació de la Yolanda Ramos en el Programa de Tu cara me suena  de antena 3 un programa el qual els famosos han de imitar una cançó/videoclip d’un músic, i s’obtèn punts com a recomplença, així guanyar el concurs.

Per altre banda Netflix Espanya, va fer el vídeo promocional de la segona temporada de Stranger Things on apareix la Leticia Sabater i la seva cançó de la salchipapa.

El vídeo del nen cantant i la cançó de l’estiu de la Leticia van ser dos videos que tothom n’ha sentit a parlar i si més no s’ens ha enganxat qualsevol de les dues cançons, que costen de treure del cap.

Amb només 19 segons ha revolucionat totes les xarxes socials, és pot veure que és un video casolà, ja que que gravaba era el seu germà bessó. No fa falta dir que amb les noves tecnologies podem arribar a tot arreu i que enviant o penjant un video en alguna de les xarxes socials, amb un moment et pots converir amb una persona coneguda. Només dir que els vídeos virals acostumen a tenir aquestes caracterísitques, poca planificació, esporàdics i d’estar per casa. I és que moltes vegades recodrem més alguna cosa que ens ha fet riure senes importar-nos la qualitat del vídeo, només per veure com canta, s’arrisca a fer algú o bé no té vergonya.

Webgrafia:

https://www.europapress.es/desconecta/viral/noticia-me-comi-salchipapas-nino-colombiano-convertido-fenomeno-viral-20150506155431.html

https://www.vistazo.com/seccion/virales/el-niño-de-las-salchipapas-el-fenómeno-viral-de-las-redes-sociales-y-youtube

https://www.publimetro.co/co/vida20/2015/02/25/este-nino-colombiano-video-salchipapa-que-se-volvio-viral.html

https://www.montevideo.com.uy/Tiempo-libre/El-nino-de-la-salchipapa–el-viral-que-se-niega-a-morir-uc270863

https://verne.elpais.com/verne/2016/06/14/articulo/1465891306_171614.html

https://www.dicelacancion.com/letra-la-salchipapa-laureano

http://www.malatintamagazine.com/leticia-sabater-salchipapa-pepinazo-netflix-stranger-things/

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.