“Ola k ase”

Aquest post se centrarà en una anàlisi d’un cas viral anomenat “Ola k ase”. L’origen d’aquest post ens remunta a l’any dos mil dotze, on es creu que el primer cop on va ser vist en una imatge d’una llama:

En aquesta imatge podem apreciar el primer instant el qual es va utilitzar aquesta frase per aquest meme.

Si retornem a l’origen de la frase, realment és una expressió que imagina una situació per trobar una resposta graciosa a una pregunta o resposta incòmode. És una frase provinent de la simple frase: Hola, ¿qué estás haciendo?, adaptada com a hashtag de Twitter i una sèrie d’imatges. Per aquest fet la imatge de la llama espantada, per simular aquesta situació.

El primer moment en què la famosa imatge de la llama va ser vista amb la viral frase com no, va ser a un dels portals més famosos d’Internet anomenat ForoCoches, exactament l’1 de novembre de l’any 2012.

En aquells moments, va arribar a ser el Twitter més utilitzat o més famós. En pocs dies, va arribar a ser una paraula que tots els tuiteros utilitzaven per expressar tot el que feien dia dia, per molt que gran part d’ells no entenien el seu significat però rient més que ningú. Tot i això, actualment segueix tenint repercussió tot i que bastant mínima.

Indiferentment si avui dia cerques al Google la frase “Ola k ase” trobem un resultat exacte de:

Seguidament de la llama, com és normal la majoria de “trolls” d’Internet varen començar a fer les seves versions per qualsevol situació del dia dia, o solament per riure de la vida en general. Com he dit anteriorment, en el portal de “ForoCoches” van utilitzar altres imatges amb variants per expandir la frase o seguir amb la mateixa línia, com per exemple:

Per altra banda, dins la xarxa social de Twitter el dia 11 de novembre de 2012, es va crear un usuari el qual no existeix actualment, anomenat @OlaKAseTu. En pocs dies va guanyar més de 155,000 seguidors i més endavant, el 15 de novembre del mateix any, es va crear una pàgina a Facebook per la frase, amb més de 487,000 seguidors. És a dir, que l’impacte va ser molt important.

A més, una de les pàgines més famoses de “memes” del moment com “CuantoCabrón” també va tenir molta importància en l’expansió d’aquesta frase.

Si ens centrem en el moment el qual aquest “meme” va arribar a tenir més èxit va ser gràcies a un conegut “Youtuber” anomenat Lory Money va realitzar una versió o bàsicament va crear una cançó, amb aquesta frase. En cap moment esperava obtenir l’èxit que va arribar a tenir, però la gent va passar de mirar-lo malament a voler fer-se fotos amb ell.

Fent un petit incís, si ens centrem amb Lory Money, o més ben dit Dara Dia. És un músic de rap urbà on moltes de les seves versions són una crítica a la societat, o solament una burla. El senegalès es va fer famós gracies al llençament de LOLXDMAFIA amb “Ola k Ase”, però sobretot amb la seva primera cançó anomenada “Santa Claus”.

La història de Dara Dia, va arribar a Espanya com a immigrant il·legal a través d’una “patera” fa ara una dècada.  Anteriorment la seva vida la dedicava al Top Manta per Barcelona, tenint així un passat molt fosc i difícil, com el de molts immigrants. Va venir en patera des de Dakar fins a Tenerife passant 8 dies al mar sense haver conegut abans, acompanyat de 86 persones. Va venir a Espanya gràcies una persona que li va oferir un viatge de tres dies a canvi de 1000, tot i que finalment com he dit varen ser més.

La idea de muntar-se i obrir un canal a la plataforma Youtube va sorgir en el bar d’un amic seu, ja que els dos volien gravar rap. A partir d’aquí, primerament van crear la famosa cançó Santa Claus per fer una crítica de la vida dura dels estrangers que només volen sobreviure, i que quan la policia intentava detenir-los feien del top manta com un sac de Santa Claus per arrencar a córrer. Avui dia acumula 4 milions de visites.

Però tornant-nos a centrar en el tema inicial, al veure la fama que va obtenir en les xarxes socials va decidir fer un video en solitari de la frase més famosa i de tendència del moment: Ola k Ase.

És va convertir en la persona i el video més viral del moment, no hi havia persona que no conegués aquesta cançó. A més, va entrar en tendència dins del top de Youtube encapçalant la llista. Espanya va conèixer el “rapero-mantero” que mai ha negat els seus orígens.

Ningú esperava que arribés a tenir més de 14 milions de visites, per què si ens fixem detalladament amb la lletra, podríem dir que fins i tot un nen de 5 anys podria escriure-la.

Ola k ase
Ola k ase
Ola k ase cuetame lo k ase
Ola k ase
Ola k ase
Ola k ase cuetame lo k ase
Trabajando o k ase
Con el perro o k ase
Mercadona o k ase
Cuentame o k ase
Rapeas o k ase
Llamas o k ase
En el cole o k ase
Deja whatsapp en clase
Tuenti o k ase
Twitter o k ase
Facebook o k ase
Todos los redes sociales
En el paro o k ase
Autobus o k ase
Aburrido o k ase
Falta otra frase
Lory money
Lory money
Lory money
Luces o flases
Una persona con clase
Ola k ase
Ola k ase
Ola k ase
Ola k ase cuetame lo k ase
Ola k ase
Ola k ase
Ola k ase cuetame lo k ase

Lory money
Lory money
Lory money

Podem comprobar com la lletra tracta del dia dia d’una persona, no té molta complicació. Només pregunta o cita la frase que està en tendència al moment afegint al final una paraula, lloc, acció, etc. D’aquesta manera ha jugat com han fet anteriorment usuaris de les xarxes socials d’Internet englobant totes les frases en una cançó.

Finalment, la societat actual podem dir que a la mínima que surt una frase en tendència o que agafa una mica de renom la gent és molt social i només d’escoltar-la un parell de vegades sense donar-se compte ja l’utilitza. Sí que és cert, que “Ola k Ase” ha sigut de les frases o fets virals amb més força de la història.

 

 

Bibliografia

¡Cuánto cabrón! La mejor página de memes y cómics en español. (n.d.). Retrieved April 3, 2019, from:

(2) LOLXDMAFIA – OLA K ASE – LORY MONEY (PROD.KILLCHRIS) – YouTube. (n.d.). Retrieved April 3, 2019, from:

El origen del Ola K Ase; | SDP Noticias. (n.d.). Retrieved April 3, 2019, from:

Lory Money, el ex mantero y hoy rapero (autor del ’ola k ase’): Me siento como el Harry Potter negro; | Crónica | EL MUNDO. (n.d.). Retrieved April 3, 2019, from:

OLA K ASE – Lorey Money – LETRAS.COM. (n.d.). Retrieved April 3, 2019, from:

País, E. El. (2015). Lory Money: del “Ola ke ase” al negocio de las bebidas energéticas. Retrieved from:

Qué es un meme y cómo hacerlos – Tecnología & Informática. (n.d.). Retrieved April 3, 2019, from:

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.