#WhatTheFluffChallenge

#WhatTheFluffChallenge

Vídeo viral

Què us semblaria si us diguessin que existeix un repte viral que corre per les xarxes socials on els protagonistes són els animals? Us agraden els animals? Si és així i teniu una mascota a casa vostra, us agradarà aquest nou repte que s’ha convertit viral en pocs dies i segur que no dubtareu en provar-lo ràpidament per veure la reacció dels vostres peluts més estimats.

Resultado de imagen de what the fluff challenge
Reptes virals amb mascotes

Els reptes virals s’han convertit en una “moda” per als usuaris de les xarxes socials, des de no fa gaires anys s’han anat creant diversos reptes virals en els quals usuaris impulsen una idea a partir de la qual es desenvolupa mitjançant la gravació de telèfons mòbils.  L’objectiu és reptar al màxim de persones, amics o seguidors perquè ells ho puguin realitzar i tornin a reptar a altes persones. Això es converteix en una cadena sense fi. Aquest fenomen ha esdevingut gràcies a l’aparició de les xarxes socials que han causat un gran impacte en els joves d’avui dia. No obstant això, no podríem englobar a tots els joves, sinó que pares també s’hi afegeixen a causa del Facebook i d’altres també formen part de la família Instagram. Tot i això, els adults no acostumen a seguir reptes virals, sinó que prefereixen observar-los i passar una bona estona en el sofà de casa mirant com altres fan aquests reptes que estan creant tanta tendència avui dia.

Tanmateix, hem de tenir en compte que els reptes virals com ara ballar amb un cotxe en marxa, mullar-se amb una galleda amb aigua congelada, etc., poden a vegades arribar a ser perillosos de tal manera que alguns han estat prohibits. Malgrat això, aquest nou repte del qual us parlaré i que és bastant actual, tracta amb els animals i no existeix cap mena de risc, simplement per a moltes persones es converteix en una escena divertida veient la reacció de l’animal.

Resultado de imagen de what the fluff challenge
Les fases del procés del vídeo oficial

El repte ha estat anomenat “What the fluff challenge” i és un repte que es va convertir viral a través d’Instagram des del 17 de juny de 2018. La causant d’aquest repte va ser Sandra Pettersen que a través del seu compte que comparteix amb la seva estimada mascota va compartir un divertit vídeo on apareixia Jax, la seva mascota, @siberianhusky_jax en Instagram. A partir d’aquí li va posar el nom “What the fluff challenge”i va començar a reptar als seus seguidors a fer el mateix realitzant aquest repte tan incitador per tots aquells que tenen mascotes. En el vídeo la Sandra utilitzava una manta que la cobria sencera mostrant-li a la mascota i s’amagava darrere jugant al joc “ahora me ves, ahora no”, seguidament, amb una sortida o porta al seu lateral, quan deixava caure la manta s’amagava molt ràpidament, de tal manera que va fer creure a la mascota que per art de màgia havia desaparegut per complet. La reacció de l’animal va causar certa diversió i intriga per als espectadors que veien el vídeo aconseguint promoure-ho de tal manera que s’ha convertit en viral. Aquest efecte provoca un canvi d’estat d’ànim ràpidament per a l’animal, ja que el gos passa d’estar sorprès a trist en molt poca estona i preocupat decideix buscar  a la seva ama, creient que de veritat ha pogut desaparèixer. Quan la mascota trobava l’ama o amo, o aquest apareixia de nou l’alegria que causava en la mascota en retrobar-se amb el seu propietari, també formava part d’aquest procés del vídeo viral.

En el moment que aquest vídeo va ser publicat en el compte va ser compartit i imitat per milions de persones. El vídeo va rebre més de 100 mil likes i va ser reproduït més de 2 milions de vegades. El repte va aconseguir promoure la curiositat de les persones a causa de la mateixa reacció que causava en certes mascotes les quals fàcilment aconsegueixen treure’ns un somriure mostrant la seva reacció i la seva estimació per al propietari.

Aquí el vídeo oficial que va iniciar el repte:

Els vídeos estan gravats amb un format vertical, ja que és el format més utilitzat per les xarxes socials i per la qualitat de tots els vídeos podem veure com estan gravats amb el mòbil. Un repte que tothom pot fer, ja que no té cap mena de complicació. A més a més, no existeix cap mena de perill per l’animal. El canvi d’estat d’ànim no és perillós. Ja no parlem d’estar ballant al costat d’un cotxe en marxa, sinó que fer una broma al petit pelut de la casa. Segons els veterinaris, aquest repte té més diversió que d’altres i no com l’exemple el repte de “Squat your dog” que consisteix en aixecar els gossos a més d’un metre d’altura i aquest ha desencadenat molts dilemes i queixes, ja que consideren que no es podria considerar una diversió pels animals. En aquest cas es pot considerar una diversió per l’animal, ja que l’animal només observa i és enganyat però ràpidament apareix el propietari perquè no pateixi aquest.

Sandra Pettersen (@sandrapettersenn) la iniciadora d’aquest gran repte ha compartit alguns d’aquests reptes, mostrant la seva passió amb els animals com per exemple en la seva compte privada que podem veure on apareix en fotografies amb el seu propi gos Jax i altres animals.

Captura del compte d’Instagram de Sandra Pettersen

Ja no és qüestió de penjar el repte viral a les xarxes socials, sinó que estic completament segura que hi ha persones que han decidit realitzar-ho només per veure la reacció de l’animal. No obstant això, s’ha de tenir en compte que no tots reaccionen de la mateixa manera com hem pogut veure en diversos vídeos que s’han publicat a Instagram amb el hashtag #WhatTheFluffChallenge. Efectivament, n’hi ha que els hi crea una angoixa molt gran i es posen molt nerviosos i això provoca que es preocupin per trobar el seu amo o ama i comencin a buscar com bojos per tota la casa al seu propietari que suposadament ha desaparegut. Per el contrari, d’altres simplement es quedaven plasmats observant com el seu amo li feia la broma o pensatiu plorant observant la manta. També n’hi ha que la seva reacció és indiferent i es queden tranquils, ja sigui perquè els hi han fet molts cops com si ja coneguessin el truc de màgia que hi ha darrere aquesta manta. Els fails més divertits:

Aquí els una recopilació dels millors vídeos virals:

 

El truc de màgia, ja va començar amb diferents vídeos virals que consistia a amagar-se ràpidament al costat d’una porta i desaparèixer sense cap sentit. Ara la idea és diferent i més animada per a moltes persones que tenen animals de companyia, ja que tenen a qui enganyar i observar la seva reacció. Efectivament, també s’ha d’anar amb compte en com realitzes el repte perquè si no pots acabar com aquesta jove, pels terres:

D’altes han utilitzat la tècnica per sorprendre el seu amic, com per exemple aquest militar que va estar 9 mesos fora de casa:

 

Aquí podem veure un exemple el presentador i humorista Angel Martín (@angel_mg), no va aconseguir poder realitzar aquest truc de màgia a les seves dues mascotes, ja que aquestes no el deixaven. Mentre que ell intentava jugar al joc “ahora me ves, ahora no”, una de les fases d’aquest truc viral, els seus gossos es passejaven entre la manta i ell sense deixar que pogués amagar-se. Finalment l’humorista acaba rendint-se, ja que li és impossible poder realitzar el repte, ja que els animals es neguen completament. L’humorista va publicar el vídeo al seu compte d’Instagram amb el comentari que tothom està realitzant aquesta broma amb la manta però n’hi ha que toregen als seus propietaris fent impossible la realització del repte.

Clic aquí per veure el vídeo de l’humorista Angel Martín realitzant el repte.

També a Santiago de Chile en el cas d’en Pollo Castillo, es van intercanviar els rols sorprenent-se ell com a la desaparició del seu gos darrere la manta. Encara que és considerat que només els humans poden fer aquesta mena de trucs, en aquest vídeo es vol demostrar que ells si volen, també podrien fer-ho encara que sigui sobrenatural.

Algunes de les comptes d’Instagram bastant populars que tenen molts seguidors com ara @cats_of_instagram, @dogloversclub, @alexthehonkingbird, @pupsvideos, entre d’altres s’han afegit a aquest repte viral.

El repte no va dirigit només a gossos, sinó que també s’ha realitzat a canaris, gats, entre d’altes mostrant la seva perplexitat amb aquest famós truc. Aquí podem veure un exemple de la reacció d’aquest canari, i que n’és de divertit veure l’innocent que poden arribar a ser els animals! Malgrat això, s’ha de tenir en compte que si realitzes aquest repte a un gat és possible que tingui cap mena de reacció divertida, simplement que no et sorprengui si la seva reacció no és molt exagerada, ja que són més independents i el caràcter és completament diferent d’altres animals.

L’empresa d’aliments per a animals mexicana Ganador també s’ha afegit aquest repte viral. La seva campanya començava amb el repte “What the fluff challenge” i seguidament amb les següents paraules: “existent milions de perros que siguen buscando a sus amos y no los encuentran”  aprofitant el challenge per llençar un missatge prou potent per aquelles persones que no tenen seny, demostrant que moltes d’elles abandonen els animals avui dia i n’hem de ser responsables en el moment de decidim si volem tenir una mascota, ja que tenen sentiments i pateixen, com podem veure en aquest repte la seva reacció en molts d’ells. Aquesta campanya que va impulsar l’empresa ha obtingut molt bons resultats a causa del missatge que transmet.

 

WEBGRAFIA:

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.