“Manuel, la manita relajá”: La frase viral que altera el Tik Tok

Després de “Estefaniaaaa!” de la temporada 1 i la baralla entre la Melyssa i en Tom a la 2a temporada, aquesta temporada comença forta, ja que just després d’abandonar les parelles, una d’elles deixa anar la frase: “Manuel, la manita relajá”, mentre aquest marxa amb la seva pretendenta cap a la “villa”. 

Primerament ens posem en context. Aquest programa d’èxit a Telecinco ha captivat el públic espanyol, així com en la creació de memes. Tracta sobre unes parelles que arrisquen la seva relació i passen un mes sense veure’s. Fins aquí tot bé, el que passa després, és que hauran de passar l’experiència a una casa plena de noies que els venen a “pretendre”, més col·loquialment: a lligar amb les parelles. S’ha de dir doncs, que si l’amor que tenen aquestes suposades “parelles” no és gaire bo, aquest programa acaba provocant la ruptura. 

Aquestes són les cinc parelles que van entrar a concursar a la 3a temporada del programa

En aquest cas, la protagonista de la frase viral, és la Lucía, una noia de 26 anys, de Cadis, que venia a l’illa a posar-se a prova amb la seva parella, en Manuel. 

Durant el primer episodi, quan aquests comencen a conèixer els pretendents i pretendentes, la Lucía només mostra atenció cap a la seva parella, en canvi, per part d’en Manuel ja veiem que s’ha fet un forat a la “villa”, on viuen tots els nois amb les pretendentes, i el veiem més “deixat anar”.

La frase de la Lucía es va fer viral a la primera setmana, ja que no va tardar gaire a pronunciar-la, era just al principi quan, com he comentat anteriorment, en Manuel i la Lucía s’estaven acomiadant i la noia que se suposava que li agradava més a en Manuel, la Nahia, va venir a buscar-lo. En aquell moment la Lucía es va enfadar i al veure que els dos ja marxaven de la mà sense quasi conèixer-se, ella va pronunciar la famosa frase:

La manita relajá. Manuel, la manita relajá… ¿dónde vas?

Lucía, 2021

TIK TOK, MÉS QUE UNA APP

I és que per molts “influencers”, aquesta frase va convertir-se en un àudio de la coneguda aplicació: Tik Tok. Es va començar a viralitzar amb pocs dies i fins i tot els mateixos concursants d’aquesta mateixa edició del programa, el van fer servir. Bàsicament, aquest àudio es va convertir en un challenge que fins al moment sabem que s’ha arribat a compartir amb més de 32.000 persones. En Manuel i la Lucía han fet la seva pròpia versió de l’àudio, així com altres concursants, la Lola, la Clàudia, la Lara, l’Hugo…

Tot i que la Lucía ha optat per fer un vídeo de “burla” i humor sola, en Manuel ha volgut acompanyar-se de l’Hugo (un dels que formava part de les parelles, amb la Lara). 

La Lucía es va fer molt viral amb el seu pròpi àudio a Tik Tok
@manugrodri

Mi niño el cabrero y su manita relajah♥️🚨 @hugoperezcabaleiroo #laisladelastentaciones3

♬ sonido original – Manuel González Rodr
En Manuel, acompanyat de l’Hugo també va participar en el challenge
@martadelola

Te quiero mi Lusiii @luciasanchezrodri4 faltaba yo por hacerlo❤️🥰 #lamanitarelaja

♬ –

TRENDING TOPIC A ESPANYA

A part, no és l’únic que s’ha fet viral en aquesta 3a edició. El Twitter cada dijous al vespre treu fum, ja que és l’horari setmanal del programa. Durant les hores que dura el programa, “La isla de las tentaciones” és trending topic a Espanya i allà es poden trobar veritables memes. Des de la comparació dels concursants amb animals o dibuixos animats, fins a memes de pròpies escenes del programa que els espectadors canvien i n’hi donen un altre significat. 

Un dels influencers més seguits que sempre està seguint el programa és Alex Chiner, que es va fer famós a les xarxes socials gràcies a la seva exparella. Ell, durant els programes no dubta en donar l’opinió des d’un punt humorístic al seu twitter. Un dels seus twits més famós i que va arribar a més gent va ser aquest:

Un altre tema que ha sorgit fa poc i que ha alterat a tots els espectadors del programa ha set la denúncia que va sortir fa una setmana a la premsa sobre un dels pretendents de la “villa” de les noies. En Carlos era un dels concursants que intentava seduir a la Lucía. Durant el programa veiem també a la Lola il·lusionada amb ell. 

Durant aquesta setmana passada, però es va donar a conèixer que durant el confinament, en Carlos, va abusar una noia que tot i no tenir res a veure amb el programa, aquest va optar per suprimir totes les imatges on ell sortia a partir de la publicació de la notícia. Els programes següents doncs, part de l’audiència no va entendre del tot el que va passar durant el programa, ja que s’havien eliminat escenes que eren necessàries per entendre tot el que passava. 

Els espectadors per això ho van entendre, tot i que també hi va haver molts memes sobre com havien intentat “tapar” al pretendent per mitjà de tallar algunes escenes i fins i tot posant el rètol del programa a davant de la seva cara.

NOVA CANÇÓ

A part d’aquest succés, abans d’acabar la 3a edició, Omar Montes, Ana Mena i Maffio, s’han ajuntat per crear una cançó que tremola a Tik Tok i que fa que qualsevol s’aixequi de la cadira. La cançó en qüestió fa referència, en part, al programa. Bàsicament han creat una cançó que hi ha parts on es parla del programa, els concursants del programa han utilitzat l’àudio per fer-ne Tik Tok i fer-ne ressó a les seves xarxes socials. Fins i tot trobem algun Tik Tok amb concursants de l’última edició amb algun dels cantants.

Amb frases com:

“Tú, tienes papeletas para que te toque’
Que pienses que a todas los tienes en el bote
Vete pa’ La Isla De Las Tentaciones”

També han aprofitat per fer-ne ressó a les xarxes socials, sobretot a Tik Tok, on l’àudio ha arribat fins a tots els influencers i els protagonistes del reality.

@omarmontesoficial

Vete pa la isla de las tentaciones 🍎🐍 @iamanamena

♬ Solo – Omar Montes & Ana Mena & Maffio
Els cantants han optat per unir-se al challenge
https://www.tiktok.com/@luciasanchezrodri4/video/6928032530746723589?is_copy_url=0&is_from_webapp=v3&sender_device=pc&sender_web_id=6919939722069706246
La Lucía amb companyia de la Marina han ballat al ritme de la cançó amb l’ajuda d’Omar Montes

Durant aquesta edició, les tendències han anat d’un extrem humorístic fins a la crítica. S’ha de dir, però, que la situació i tot el que ha estat passant a fora del programa ha ajudat al fet que algunes crítiques ajudessin, així com el programa que fan: “El Debate de las Tentaciones” on experts i no experts parlen sobre les situacions de cada un de la “villa” i es posen a la seva pell per jutjar tot el que han fet. Tot i tenir-hi una psicòloga especialitzada la pròpia presentadora Sandra Barneda, dóna la seva opinió sobre cada concursant i a vegades tot i fer-ho sense mala fe, no de molt bon gust.

També es fa aquesta “segona part” del programa per poder convidar els exconcursants de les altres temporades perquè donguin la seva opinió i a vegades fins i tot acaba sorgint “salseo” entre ells. Les últimes notícies que s’han donat en aquest programa han sigut un fals embaràs. Això ha provocat un gran ressó a les xarxes i a la pròpia exparella del noi, la Marta, que tot i donar-ne l’opinió, ha estat convidada al programa per veure realment què n’opinava.

Aquest programa té una audiència tant gran gràcies a les xarxes socials i tot el que els hi aporta, ja que fan màrqueting sense ús de diners, sinó que la pròpia audència publicita el programa amb els comentaris i els videos tant a Tik Tok, com els memes que hi ha a Twitter.

S’ha de dir que tot i ser un programa amb una audiència molt alta, no és un programa per ensenyar, sinó per passar l’estona, entreteniment pur i dur.

 WEBGRAFIA:

Telecinco. (2021). Lucía, Manuel, Lara y Hugo se unen a ‘La manita relajá’, el challenge que arrasa en TikTok. https://www.telecinco.es/la-isla-de-las-tentaciones/tiktok-manita-relaja-manuel-lucia_18_3086745322.html

Cuore. (2021). Momentazo en ‘La Isla De Las Tentaciones 3’: Manuel y Lucía se ven las caras y… ¿¡Han vuelto!? https://www.elperiodico.com/es/cuore/entretenimiento/isla-tentaciones-3-manuel-lucia-ven-caras-vuelto

TikTok. (2021). #lamanitarelaja https://www.tiktok.com/amp/tag/lamanitarelaja

Mediaset. (2021). Telecinco en directo http://mdia.st/directo5

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.