De TikToker a futbolista professional

Iran Ferreira (@Luvadepedreiro)

Ha passat de gravar vídeos per TikTok en un camp de terra del seu petit i humil poble a jugar al camp del seu equip favorit acompanyat de jugadors professionals

TikTok, per molts, la plataforma on penjar vídeos sense jersei ballant una cançó de reggaeton. Per molts d’altres, la plataforma per perdre un fotimer d’hores veient vídeos que semblen trets de la DarkWeb. Però el que està clar és que TikTok és molt més que això, per a molts és l’oportunitat de fer-se virals i aconseguir que els seus somnis es facin realitat. De fet, molts influencers es guanyen la vida gràcies a penjar contingut a TikTok i és per a aquests la principal font d’ingressos. Alguns dels peixos grossos de TikTok que s’han anat fent grans fins a arribar a tenir milions de seguidors podrien ser persones com: Charlie Damelio, Loren Gray, Zach King, entre molts d’altres.

Charlie Damelio
Loren Gray
Zach King

Però pel protagonista d’aquest article…

i com pels influencers ja mencionats anteriorment, TikTok és molt més que una plataforma o una xarxa social on penjar vídeos banals sense cap intenció. Per Iran Ferreira, més conegut com Luvadepedreiro i el protagonista d’aquesta història i el protagonista últimament de moltes pantalles d’smartphone, aquesta xarxa social li ha servit entre moltes altres coses, per viatjar amb avió per primer cop, per invitar a sopar pizzes als seus amics, per conèixer als seus ídols, per jugar al camp del seu equip de futbol favorit. Luvadepedreiro, al crit de Receba Carai i de Caracas, ha sorprès mig món pel qual ha arribat a aconseguir en tan poc temps i com ho ha aconseguit.

Qui és Iran Ferreira?

Iran Ferreira és un jugador de futbol brasiler, estrella de Tiktok i influencer a les xarxes socials. Recentment, s’ha fet molt viral i popular per compartir clips curts de futbol als seus comptes de xarxes socials. Fins ara, ha aconseguit més de deu milions de seguidors (12,2M) i més de 175 milions de “likes” a Tiktok. I no només això, sinó que també acumula milions de seguidors a diverses xarxes socials com per exemple Instagram (9,3M) o Youtube (1,02M).

Els orígens de Luvadepedreiro

Iran Ferreira va néixer a Brasil l’any 2001 a Quijingue, Bahia, Brasil. També és conegut amb el nom de Luva De Pedreiro o Luvadepedreiro. Tot i que no es coneix el seu signe del zodíac si que se sap, però, que ha acabat el batxillerat a una escola secundària local de la seva ciutat natal. Fins ara no ha compartit cap informació sobre el seu pare, la seva mare o algun dels seus germans a cap xarxa social. Viu en una casa molt humil que ha ensenyat en algun vídeo de TikTok i el seu estat civil és solter.

Que ha assolit?

Poc es pensava el protagonista de moltes converses de la gent que mira TikTok que al crear-se el compte de TikTok arribaria a assolir tot el que ha fet. Luvadepedreiro ha aparegut a nombroses xarxes de mitjans comunicació com ara: en informatius, programes televisius d’un altre caire, o el podcast del seu equip favorit VascoFC “Fala, Vascao”. En aquest cas no només va aparèixer en aquest tipus de contingut sinó que va passar un dia com si fos un futbolista professional més participant en totes les activitats que duen a terme els jugadors del club, que per cert, es van saludar efusivament tots plegats. Durant tot el dia es va veure al pare d’Iran bastant emocionat pel que estava vivint i pel que el seu fill havia obtingut. No obstant això, no apareix del no res, sinó que ell ja feia temps que publicava vídeos i tenia una certa popularitat, però no ha sigut fins fa un mes on els seus seguidors i popularitat ha crescut exponencialment. Per arribar on és ara fan falta moltes hores d’esforç, de dedicació i constància.

A més a més d’acumular milions de seguidors a totes les xarxes socials (per exemple, a Twitter es va incorporar el març de 2022 i avui en dia ja té més de 565.000 seguidors i més de 500 tuits) ha conegut personalitats molt reconegudes dins del món del futbol, sense tenir en compte a tots els jugadors del Vasco FC, com ara el jugador del Paris Sant-Germain Neymar Jr i el reconegudíssim Ronaldo de Assis Moreira (Ronaldinho).

Neymar

Avui he conegut a un noi que lluita pels seus somnis i per la seva família. m’he vist a mi mateix pel que fa a la seva alegria i simpatia.

Iran Ferreira

vull viatjar, conèixer món, conèixer alguns jugadors… el meu somni més gran és conèixer a neymar jr

Quants diners té?

Molta gent es pregunta quants diners té el cas viral del moment. Doncs només amb les visites de TikTok aquest mes ha cobrat uns vuit mil euros. Aquest valor, però, no és el total, ja que s’han de tenir en compte també: els patrocinis que fa amb diferents marques, sigui amb publicacions a Instagram o vídeos col·laboratius a TikTok; totes les seves altres xarxes socials; i també que fa més temps que penjava vídeos, no tan virals però amb un bon gruix de visualitzacions. Així doncs, el patrimoni net d’Iran Ferreira s’estima que és d’uns 200.000 dòlars. Per molta gent aquestes són quantitats desorbitades per “un xaval que només penja vídeos xutant una pilota” però al final és així com funcionen les xarxes socials, funcionament del qual, moltes persones subsisteixen. Les fonts d’ingressos d’Iran Ferreira són els patrocinis que fa a les diferents xarxes socials i les monetitzacions que aconsegueix amb les visites dels seus vídeos. Moltes marques esportives l’han contactat per col·laborar amb ell i patrocinar els produces als seus vídeos. Si en un futur s’unís a un equip de futbol professional és molt probable que el seu patrimoni net augmenti molt. Malgrat això, només amb els diners que li dona internet pot guanyar-se molt bé vida a causa de la seva popularitat.

Qui l’ha imitat?

La popularitat de Luva de Pedreiro, que en portuguès significa “guant de paleta”, ha crescut tant que ha arribat a ser un ídol de nens i joves brasilers que busquen igualar les seves destreses dins del terreny de joc. No obstant això, Luva trenca fronteres i classes socials, ja que fins i tot el fill de Cristiano Ronaldo, Cristiano Ronaldo Jr, es va gravar imitant al personatge per després penjar-ho a les xarxes socials.

L’èxit de les paròdies

No en la mateixa mesura, però molts vídeos de TikTok fent paròdia al cas viral també han aconseguit arribar a molta gent i acumular bastants visites. En aquests casos el perquè de les visites recau en l’originalitat dels canvis que han aportat al personatge de Luvadepedreiro. En alguns li canvien la nacionalitat, com és el cas de @klafell, i li adapten com parla i el que diu a la llengua i cultura de cada país, en aquest cas Catalunya. En altres casos, @adriamarcor, també capgiren completament el sentit dels vídeos, però ho fan posant al nucli una part més humorística. En definitiva, en adaptar aquest cas tan viral i en tenir un “target” més reduït s’assoleixen visites a causa de l’especificació que reben els usuaris de TikTok. Aquests són els casos dels “tiktokers” mencionats anteriorment.

Opinió personal i conclusions

El cas d’Iran Ferreira és un més de tots els casos virals que van passant i aniran passant durant els anys que les xarxes socials siguin el centre d’internet on és tan fàcil viralitzar-se. D’aquí a un any ja ningú parlarà de Luvadipedreiro i la seva vida estarà lluny de la que està vivint avui en dia com va passar amb el cas d’en Miquel Montoro (article sobre el cas viral). No obstant això, ja haurà fet bastant “caixa” i si va per bon camí i gestiona bé el seu patrimoni podria del que s’anomena aquí: “viure del cuento”. Aquests casos en contret, doncs quan algú es converteix en viral quasi d’un dia per l’altre normalment acaben sent com van començar, ningú. No obstant això, alguns saben aprofitar la fama que aconsegueixen per mantenir-la i treure-li un rendiment.

Per altra banda, prefereixo que es faci viral una persona com aquest noi. Humil, treballadora i estudiant que arribava de l’institut i es posava a gravar vídeos amb els seus amics els quals quan s’ho podia permetre va invitar a sopar tot publicant-ho a les xarxes socials. Abans de fer-se viral penjava els vídeos perquè simplement li agradava allò que estava fent i en cap moment es plantejava guanyar diners xutant una pilota i donant un consell als seus seguidors per acabar alabant a Déu. Un cop ha guanyat diners els ha invertit en la seva família, en els seus amics i en les persones que l’importen, com per exemple gent de la petita població on viu.

En definitiva i concloent el tema, els casos virals normalment són molt efímers i donen fama als protagonistes durant un període de temps limitat en el qual es poden aprofitar i treure-li un rendiment. A partir d’aquí ja és del gust de cadascú a qui s’estima més donar-li visites per fer-lo viral.

Webgrafia i bibliografia

La Nación. 2022. Iran Ferreira, el futbolista que cumplió su sueño gracias a sus videos en TikTok

https://www.lanacion.com.ar/lifestyle/iran-ferreira-el-futbolista-que-cumplio-su-sueno-gracias-a-sus-videos-en-tiktok-nid28032022/

247 News Around The World. 2022. Did Iran Ferreira Get Signed? Cr Vasco Da Gama – How Old Is The Brazilian Online Sensation? Everything About His Career

https://247newsaroundtheworld.com/trending/did-iran-ferreira-get-signed-cr-vasco-da-gama/

Itatiaia. 2022. Luvadepedreiro inspira a milhoes de fas e extrapola fronteiras

https://www.itatiaia.com.br/noticia/luva-de-pedreiro-iran-ferreira-inspira-milhoes-de-fas-e-extrapola-fronteiras

Instagram Luvadepedreiro

https://www.instagram.com/p/CbjB78Ls5dI/

Olé. Fuera de Juego. 2022. Quién es Luva de Pedreiro, el fenómeno de TikTok que conoció a Neymar

https://www.ole.com.ar/fuera-de-juego/tiktok-brasil-vasco-da-gama_0_uGRF3CU1Rv.html

WikiOfCelebs. 2022. Iran Ferreira Wiki, Age, Net Worth, Height, Bio, Club, Country & More

https://wikiofcelebs.com/2022/03/iran-ferreira.html

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.