Shakira i Piqué facturen

En les darreres setmanes una notícia ha copsat els mitjans de comunicació. Des de la premsa generalista com especialitzada, esportista i del cor. Els titulars han ocupat milers de portades, així com l’obertura dels informatius de ràdio i televisió.

Shakira i Piqué anuncien a través d’un comunicat, la fi de la seva relació. Des d’aleshores han aparegut diversos rumors sobre aquesta, la més destacada era la suposada infidelitat de Gerard Piqué amb la jove de 24 anys, Clara Chía amb la que manté actualment una relació de parella.

A més de fer-se ressò d’altres possibles infidelitats, el cas més sonat la suposada relació extraconjugal amb la mare d’un component de la plantilla del Futbol Club Barcelona. Concretament, parlem de la jove promesa de la pedrera blau grana, Gabi.

Figura 1. Piqué i Clara Chía, Passegen per Barcelona.
(Font: Vanitatis).

“Lamentamos confirmar que nos estamos separando. Por el bienestar de nuestros niños, que son nuestra máxima prioridad, pedimos respeto a la privacidad. Gracias por su comprensión”

Shakira i Piqué (2022)
Figura 2. Separació mediàtica.
(Font: Lecturas)

Fonts publicades i contrastades com El Periódico, anunciaven que Gerard havia tornat a viure al seu pis de solter i havia refet d’una manera embogida la vida nocturna.
Tanmateix, segons el programa “El Gordo y la Flaca” d’univisión, l’artista colombiana hauria contractat a una agència de detectius per descobrir la suposada infidelitat. Però com en tots els xafardejos sempre hi ha alguna que altra “trampa”, els detectius van trair a la cantant publicant part de la informació per la qual ella havia pagat perquè quedés en la intimitat (imatges compromeses).

Facturar i Shakira van agafats de la mà

L’estrella colombiana ha recaptat més de 30 milions de dòlars, gràcies a les escoltes en les cinc principals plataformes musicals (Spotify, Tidal, Apple Music, Amazon Music i Deezer) i les visualitzacions al YouTube.

Las mujeres no lloran, las mujeres facturan

Bzrp Music Sessions, Vol. 53

El vers més icònic de la cançó amb la qual Shakira es va venjar de la infidelitat per part de Gerard Piqué, agafa ara més sentit que mai.

Des de la fi de la seva relació amb l’exfutbolista, la colombiana ha tret quatre temes musicals sobre les diferents fases del dol després d’una ruptura.

(Encara que la seva publicació no segueix un ordre cronològic en aquest dol, jo he decidit ordenar-les per les fases d’una ruptura i no per la data de llançament a les diverses xarxes socials).

Negació – Te Felicito

La primera cançó d’aquest moviment va ser una col·laboració amb l’artista Rauw Alejandro, on es parla de la deterioració del vincle, l’assenyalament de comportaments nocius i que denoten continuïtat en el diàleg, així com incredulitat de la ruptura.

Videoclip Te Felicito. (Font: Youtube, Shakira).

Odi – Bzrp Music Sessions, Vol. 53

L’exacerbació del rancor es plasma en aquesta cançó i es nota a través de múltiples recriminacions, al·ludint fins i tot a terceres persones.
Shakira es reafirma en la dignificació del jo, en la seva vàlua com a dona. També exposa tota la seva tristesa i el seu enuig, en què va confiar-li tota la seva vida més intima i ell va ferir-la sense cap mena d’escrúpols. Així doncs, la seva frase cèlebre guanya més sentit que mai. “Del amor al odio hay un paso”.

Videoclip Shakira i BZRP Music Sessions 53. (Font: Youtube, BZRP).

Negociació – TQG

Es tracta del moment d’intentar acceptar la situació, normalitzar-la, i si és possible, acostar-se a aquesta persona amb la qual s’ha trencat un vincle; per a restablir una nova i millor relació. Encara que pel que sembla no són ni Shakira ni Karol G les que es volen acostar, sinó ells “Lo que ella no sabe es que tú todavía me estás viendo todas las historias”.

Videoclip TQG. (Font: Youtube, Karol G).

Depressió – Monotonía

També va treure conjuntament amb Ozuna una nova col·laboració. Una cançó on es narren i es contemplen encara, escenaris de la negociació, l’esperit imperant és la melancolia. Els versos més significatius així ho demostren: “Te olvidaste de lo que un día fuimos”.

Videoclip Monotonía. (Font: Youtube, Shakira).

Acceptació – Pròximament?

Després d’aquest repertori encara  no s’ha trobat una cançó que esmenti la pau amb Piqué, però hi ha la possibilitat que el dotzè àlbum d’estudi de Shakira incorpori una cançó que marqui el final del dol. D’aquesta manera la cantant colombiana podria tancar d’una manera sana i artística una de les ruptures més multitudinàries de la història recent del pop.

Per tant, podem dir que la cantant Shakira està en tots els tops mundials dels principals serveis de “streaming”. Així doncs, TQG, (col·laboració amb Karol G) és la cançó més escoltada del món segons Spotify, per davant de “Flowers” de la cantant Miley Cyrus.

La seva música no para de sonar arreu del món. D’acord amb un estudi realitzat per la companyia Data & Intelligence de Findasense, per cada minut que passa, la cantant s’embutxaca gairebé 20 dòlars sense la necessitat de fer res més a part de recaptar royalties de manera automàtica.

Màrqueting

A més, també ha expandit la línia de negoci més enllà de la música i fins i tot ha tret una edició limitada d’una dessuadora dissenyada per la seva neboda en la qual s’expressa innegablement el seu himne “Las mujeres no lloran, las mujeres facturan”.

D’altra banda, l’artista compta amb altres ingressos per la lletra de les seves cançons. Més enllà de les escoltes, disposa d’elevats ingressos per publicitat, atès que esmenta algunes de les grans marques com Ferrari, Rolex i Casio. D’aquesta manera, el tema també s’ha convertit en un fenomen publicitari en col·locar sota els focus a aquestes marques.

El que Piqué està potenciant amb les seves reaccions en arribar a la Kings League conduint un Twingo i mostrant un rellotge, marca Casio del que parlarem més endavant.

Gerard Piqué també factura

El 25 de gener d’enguany, l’exfutbolista Gerard Piqué va encendre les xarxes socials després de publicar un post, amb la seva nova novia, Clara Chía, a la plataforma d’Instagram. La imatge, que supera els quatre milions de m’agrada i consta amb més de 790 mil comentaris, a més de generar furor a internet. Va rebre 70 mil dòlars per la seva foto amb Clara Chía. Per esdeveniments com aquest és considerat el segon exfutbolista més ben pagat per les publicacions d’Instagram.

Figura 3. Piqué i Clara Chía, Post Instagram.
(Font: Vanitatis).

Hores després que Shakira apallisses sense clemència al seu ex Gerard Piqué en la “Sessió 53” al costat de Bizarrap, l’exjugador del Barça va contraatacar.

Tanmateix, ha fet seva una de les frases de la cançó, “Las mujeres ya no lloran, las mujeres facturan”, per a fer el seu propi negoci: treure profit de l’èxit mediàtic que ha suposat el desmamament del tema. En concret, ja fa unes setmanes a Twitch no únicament es va donar més detalls de la Kings League (l’innovador torneig de futbol que ha creat juntament amb Ibai Llanos amb regles eixelebrades), sinó que també va anunciar que Casio i Renault (marca Twingo) serien els patrocinadors oficials de la competició.

Vídeo Kings League Final Four. (Font: Youtube, Kings League).

Gerard Piqué lluny de mostrar un perfil baix per rebaixar la tensió i fer cas omís a l’èxit musical del moment, va optar per recollir el guant i entrar a tot drap en la polèmica. I que millor que utilitzar la seva pròpia presència en les plataformes digitals, concretament en plena emissió de “streaming” de Twitch realitzat al costat dels diversos presidents dels equips d’aquesta competició. Piqué va decidir enviar un missatge entre línia a la seva exparella Shakira. En què va lluir un rellotge de la marca Casio, que ella fa servir com a mostra de menyspreu en la citada producció musical. On l’acusa d’haver deixat un Rolex, en clara al·lusió a ella, per un Casio, en referència a la seva actual parella, Clara Chía.

“Es un reloj para toda la vida”, va dir Piqué, a la vegada que es dedicava a regalar productes als “streamers” presents, que van entrar al drap de la polèmica. DjMariio va acceptar el regal amb una excepció: “Mientras no me sal-pique, va fer broma, la qual cosa el Kun Agüero va contestar amb “Clara-mente tienes razón”. Per tant, aquestes són les dues marques que més profit estan traient d’aquesta ruptura mediàtica.

De fet, la marca de rellotges s’ha fet eco des de les seves xarxes socials, com a resposta a la manera despectiva en la qual Shakira els esmenta en la seva cançó: “Los (relojes y teclados) y las (calculadoras) Casio son de y para toda la vida” o “Nos encanta que esto nos salpique”.

A més, Piqué, conegut fora dels terrenys de jocs per les seves bromes i el seu troleig, va prometre que regalaria rellotges Casio a diversos dels seus contertulians, com a Iker Casillas, que es va connectar a la transmissió. Tanmateix, va anunciar en directe que acudiria a un dels partits de la Kings League en un Twingo de la marca Renault, I així va succeir.

El mateix ha fet el compte oficial de Renault per treure benefici d’aquesta polèmica: “Pa tipos y tipas como tú. ¡Sube el volumen!”.

Drama o Fama?

Dues estrelles mediàtiques com Gerard Piqué i la cantant mundialment coneguda com a Shakira, han sabut monetitzar una crisi personal i familiar per obtenir un rèdit econòmic i una notorietat mediàtica que és evident amb que gaudeixen.

Podríem dir que ser portada i un fet noticiable durant setmanes els ha beneficiat i no únicament econòmicament sinó que els seus personatges han tornat a estar en punt de mira i a la veu de tota la societat a escala mundial.

Webgrafia

Bescós, I. (8 de març de 2023). Shakira factura una cifra millonaria con las canciones sobre Gerard Piqué. Lecturas.

Cubas, A. (27 de febrer de 2023). Las fases del duelo según la música de Shakira. La península hoy.

¿Cómo descubrió Shakira que Piqué le fue infiel? ¿Contrató a detectives y fue traicionada?. (12 de gener de 2023). Marca.

Fernández, M. (24 de febrer de 2023). Shakira no llora, Shakira factura: la millonaria cifra que ha ganado con su sesión con Bizarrap. Huffpost.

Gallardo, L. (21 de gener de 2023). Shakira, factura: el tremendo dineral que ha ganado con sus canciones sobre Gerard Piqué y su ruptura. Cadena 100.

Lecturas.com. (7 de juny de 2022). Así se fraguó el comunicado de separación entre Shakira y Gerard Piqué. Lecturas. https://www.lecturas.com/actualidad/asi-se-fraguo-comunicado-separacion-entre-shakira-y-gerard-pique_121626

Shakira factura… pero también llora. (14 de març de2023). La razón.

Taulés, S. (28 de març de 2023). Piqué y Clara Chía también facturan: así vivieron las horas previas a la final de la Kings League. Vanitatis. El Confidencial.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.