El muffins són una mena de magdalenes, però els ingredients -tot i que s’assemblin- són diferents. Aquest tipus de magdalena prové d´Anglaterra, hi ha moltes varietats i avui toquen de xocolata.
La massa, una vegada feta, la guardeu a la nevera. Això farà que els muffins tinguin un bon barret. Es fa igual amb les magdalenes: deixeu la massa unes dos hores. Fins i tot podeu fer la massa al matí i posar-les al forn a la tarda.
Ingredients (12 muffins)
- 230gr de farina de blat
- 30gr de farina de panís (Maicena)
- 30gr de cacau Valor pur
- 20gr de cacau normal (colacao)
- 120gr de sucre morè
- 5gr de llevat en pols
- 3gr de bicarbonat sòdic
- 50gr de perles de xocolata + unes quantes per decorar
- 2 ous
- 1 culleradeta de essència de vainilla
- 80gr de mantega fosa
- 200ml de crema de llet
- Llet (si fa falta)
- Cobertura de xocolata (opcional)
Preparació
- Batrem els ous amb la nata, l’essència, el sucre i la mantega fosa.
- En un bol apart tamisarem les farines, els cacaus, el llevat i el bicarbonat. Ho barrejarem be quedarà com una farina marronosa i afegirem les perles de xocolata.
- Farem un forat al mig de la farina i afegirem la barreja dels ous i amb una cullera de fusta ho barrejarem, ull!! Nomes cal barrejar no cal batre ens ha de quedar una massa una mica espessa i com grumollosa però sense grumolls de farina. Si veiem que es molt, molt espessa li tirem un rajolí de llet, però molt poca i la barregem per a que s’incorpori.
- Pre escalfarem el forn a 250ºC i quan arribi a la temperatura el baixarem a 220ºC.
- Mentres s’escalfa el forn omplirem les capsules fins a 1 dit de la bora i els i tirarem unes quantes perles de xocolata per sobre. (Jo nomes ho vaig fer amb 6, els altres 6 al final els hi vaig tirar una mica de cobertura per sobre).
- Els enfornem i els deixem 25 minuts. Passat aquest temps ja tindrien que estar llestos però si teniu dubtes punxeu-ne un i si l’escuradents surt net es que ja estan llestos.
- Apaguem el forn i els deixem a dins 2 minuts mes, passat el temps els deixem sobre una reixa a que es refredin i ja estan llestos per a menjar.
- Jo vaig utilitzar capsules de silicona, si utilitzeu les de paper poseu-les dins unes flameres per a que fassin de faixa sinó es desfarien totes dins el forn.
Recepta extreta de Dolç i Salat
0 comments on “Muffins de xocolata” Add yours →