CONSERVACIÓ DE LA XOCOLATA

 

En la conservació de la xocolata influeixen diversos factors: la seva frescor, el tipus de xocolata, la temperatura i el lloc on es guarda. És essencial que aquest últim sigui fresc, sec i allunyat d’olors fortes i estranyes.

La temperatura ideal de conservació de la xocolata està entre els 15-18 °C. És difícil aconseguir aquest interval, ja que la temperatura ambient sol ser superior i el frigorífic sol estar a uns 6 °C. Tot i això, és important recordar que la xocolata és molt sensible a la calor i als canvis de temperatura.

Xavier Cordomí, de la Bomboneria Blasi de Barcelona, no recomana guardar la xocolata en la nevera. Però si per la calor de l’estiu, no hi ha més remei, caldrà embolicar-la bé amb un paper que absorbeixi la humitat, i després amb una bossa de plàstic. S’haurà de treure’s uns 15 minuts abans de la seva degustació.

Altres experts parlen de guardar la xocolata embolicada en paper de plata i en caixes hermètiques.

Però, el problema de guardar la xocolata en el rebost o en la nevera són les olors fortes d’altres aliments, ja que poden acabar afectant-la. A més, la humitat és un altre dels seus enemics, molt present en els frigorífics de casa.

Per altra banda, Joan Baixas, de la Pastelería Baixas, també de Barcelona, assegura que els bombons s’han de conservar en caixes hermètiques i amb film transparent dins la nevera, per tal que no entri la humitat. La temperatura idònia per a una conservació òptima hauria de situar-se entre els 14-16 °C. La temperatura de degustació és de 21-22 °C.

Finalment, temperatures superiors als 30 °C desplacen la mantega de cacau d’algunes rajoles i bombons cap a la superfície; apareguen una capa fina i blanquinosa. Aquest fet s’anomena “Fat bloom”. Això no significa que la xocolata estigui dolenta; si no simplement perd la seva brillantor i el seu atractiu.

 

0 comments on “CONSERVACIÓ DE LA XOCOLATAAdd yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.