La Xocolatera 

Anys enrere, per a poder degustar una boníssima tassa de xocolata desfeta a Europa s’utilitzaven unes petites tasses, especifiques per aquesta tasca, que eren resistents al foc. Acostumaven a ser de coure; la seva forma era allargada amb un forat a la tapa pel molinet de fusta el qual eliminava els grumolls. En resultava una beguda homogènia i amb una textura densa.

Maria Teresa d'Àustria
Maria Teresa d’Àustria

No va ser fins que a la cort francesa Maria Teresa d’Àustria, dona d’en Lluís XVI, va utilitzar per a primera vegada el nou instrument que revolucionaria el consum de la xocolata en les classes adinerades: La Xocolatera.

La Xocolatera
La Xocolatera

L’innovador instrument permetia batre la xocolata mentre aquesta es fonia amb la calor. S’aconseguia obtenir el punt perfecte de calor i cremositat; el resultat era un líquid espumós, una beguda pels paladars més exquisits.

0 comments on “La Xocolatera Add yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.