Coulant de Xocolata

Avui us expliquen com prepara unes postres per als més llaminers, coulant de xocolata. Una recepta molt fàcil d’elaborar al forn.

Ingredients 

  • 100 Grams de Xocolata intensa per fondre
  • 8 Unces de Xocolata intensa per fondre
  • 3 Ous
  • 80 Grams de Sucre
  • 1 Cullera sopera de Farina
  • 50 Grams de Mantega

Passos a seguir

  1. Per poder realitzar el coulant de xocolata casolana, el primer que hem de fer és deixar llests tots els ingredients. Jo he utilitzat farina de rebosteria però, atès que la quantitat és molt petita, pots utilitzar la que vulguis.

img_coulant_de_chocolate_55688_paso_0_600
2. Agafem els 100 grams de xocolata intensa i la trossegem seguint les línies de les unces. Les col·loquem en un bol juntament amb la mantega i ho fonem al microones durant un minut i 30 segons.

img_coulant_de_chocolate_55688_paso_1_600

3. És important que vigilis el microones i  no escalfis la barreja més del compte, ja que la xocolata podria cremar-se i alterar el sabor del coulant. Ha de quedar amb una consistència i textura com la qual s’observa en la fotografia. La reservem dins del microones per evitar que es refredi mentre seguim amb la recepta.

img_coulant_de_chocolate_55688_paso_2_600

4. Agafem un altre bol a part i batem els ous amb el sucre. Si disposem de varetes elèctriques millor, perquè el procés serà encara més ràpid, però si no en tenim podem utilitzar les manuals sense problemes.

5. Afegim la cullerada de farina i seguim batent fins a desfer tots els grumolls. Preescalfem el forn a 170ºC.

img_coulant_de_chocolate_55688_paso_4_600

6. Agreguem la barreja de xocolata i farina a la massa del coulant i  la integrem fent moviments envolupants suaus.

7. Agafem un motlle apte per a forn i omplim 1/3 de la seva capacitat amb la massa. Ara, col·loquem dues unces de xocolata intensa al centre, una damunt de l’altra. Aquestes unces seran després el farciment de xocolata fosa.

8. Agreguem més massa sobre les unces, fins a gairebé aconseguir la vora del motlle. Tingues en compte que el coulant no té una consistència tan esponjosa com els cupcakes, per la qual cosa si omplim fins a dalt, no passa gens.

9. Posem al forn els coulants de xocolata durant 7-9 minuts. És molt important que controlis el temps i vigilis el forn, ja que si t’excedeixes, el farciment de xocolata no quedarà líquid.

img_coulant_de_chocolate_55688_paso_8_600

10. Quan estiguin llestos, els retirem del forn, recorda que són  unes postres que es menjen temperades, no fred. En retirar-los veuràs que han augmentat el seu volum, no et preocupis perquè conforme es van temperant reduiran de grandària. I llest!

Ja tens el teu coulant de xocolata casolana preparat per menjar.

0 comments on “Coulant de XocolataAdd yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.