Colombia entra a la era de la xocolata “Premium”

Fins no fa molt, la xocolata a Colòmbia era sinònim de beguda calenta i calòrica per al desdejuni o una tarda de fred, o de chocolatina, i amb molta llet.

Però tal com va pasar amb el cafè, el vi o la ginebra, ha arribat l’hora de la xocolata premium.

Són productes d’alta qualitat, alguns amb segells d’orgànic, uns altres promovent el seu caràcter artesanal, que ofereixen majors percentatges de cacau i menys o cap percentatge de sucre o llet i, sobretot, zero greixos hidrogenats.

La promesa és donar-li al públic xocolata de debò, fosc, més saludable i ple de sabors dignes de ser apreciats en tastos o anàlisis sensorials, equiparables a les quals es fan amb vi o cafè.

L’objectiu és posicionar-les com a joies de la gastronomia local, ja que el cacau és originari de l’Amazones, i Colòmbia, Equador, Veneçuela i Perú tenen el privilegi de produir els millors cacaos del planeta, els anomenats “fins d’aroma”.

Xocolata Santander va ser pioner en aquest sentit: les seves barres van ser de les primeres al país a parlar de percentatges de cacau: 36, 65, 70 per cent, la qual cosa indica el contingut real de cacau de les mateixes.

I ara es fan visibles altres marques com a Cacau Hunters, Lök i Manifesto Cacau –de les més noves– i l’equatoriana Pacari, que després de més d’una dècada desenvolupant barres de xocolata a partir de cacaos especials del seu país d’origen és ara la més premiada en tastos mundials. Fins i tot amb xocolates d’origen Colòmbia: la seva barra batejada ‘La cumbia’ ha guanyat dos anys seguits el segon lloc en la categoria de millor barra de xocolata del món.

0 comments on “Colombia entra a la era de la xocolata “Premium”Add yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.