Els monjos d’Espanya van adaptar el “chocolha“ al paladar Europeu, substituint les espe?cies utilitzades a Ame?rica per mel, sucre i llet. Durant un segle, la cort espanyola va mantenir la preparacio? d’aquesta beguda com a secret d’estat i, nome?s els monjos coneixien el procediment per convertir el fruit del cacau en xocolata. La utilitzaven sobretot en quaresma, ja que l’Esgle?sia considerava que no trencava el dejuni.
Malgrat el secretisme, la xocolata va arribar a altres pai?sos, sent un dels primers Franc?a, gra?cies a les noces entre la Maria Teresa d’Espanya i Llui?s XIV, el Rei Sol, ja que la monarca era molt aficionada a aquesta beguda.
El primer llibre on es parla de la xocolata, data del 1631 i va ser escrit per un me?dic cirurgia? d’E?cija, provi?ncia de Sevilla, on es va fer refere?ncia a un altre llibre anterior i, en el qual es donava la fo?rmula per a un medicament fet principalment amb xocolata.
En 1644 va ser ordenat per la Cort de Madrid i els seus alcaldes que: “nadie, ni tienda ni en domicilio ni en parte alguna pueda vender chocolate como bebida” per evitar aixi? que fos pres en qualsevol lloc i a qualsevol moment per la gent. En aquella e?poca, la xocolata s’havia convertit en una beguda molt popular, obligant d’aquesta manera a ser venuda com a pastilles i ser consumida solament en domicilis.
0 comments on “L’ARRIBADA DEL CACAO A EUROPA” Add yours →