L’ARRIBADA DEL CACAO A EUROPA

Els monjos d’Espanya van adaptar el “chocolha“ al paladar Europeu, substituint les espècies utilitzades a Amèrica per mel, sucre i llet. Durant un segle, la cort espanyola va mantenir la preparació d’aquesta beguda com a secret d’estat i, només els monjos coneixien el procediment per convertir el fruit del cacau en xocolata. La utilitzaven sobretot en quaresma, ja que l’Església considerava que no trencava el dejuni.

Malgrat el secretisme, la xocolata va arribar a altres països, sent un dels primers França, gràcies a les noces entre la Maria Teresa d’Espanya i Lluís XIV, el Rei Sol, ja que la monarca era molt aficionada a aquesta beguda.

El primer llibre on es parla de la xocolata, data del 1631 i va ser escrit per un mèdic cirurgià d’Écija, província de Sevilla, on es va fer referència a un altre llibre anterior i, en el qual es donava la fórmula per a un medicament fet principalment amb xocolata.

En 1644 va ser ordenat per la Cort de Madrid i els seus alcaldes que: “nadie, ni tienda ni en domicilio ni en parte alguna pueda vender chocolate como bebida” per evitar així que fos pres en qualsevol lloc i a qualsevol moment per la gent. En aquella època, la xocolata s’havia convertit en una beguda molt popular, obligant d’aquesta manera a ser venuda com a pastilles i ser consumida solament en domicilis.

0 comments on “L’ARRIBADA DEL CACAO A EUROPAAdd yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.