Els 5 mites sobre els efectes negatius de la Xocolata Negra

Hi ha diverses afirmacions sobre els efectes d’incloure cacau en la nostra dieta, però són certs aquests mites?

Existeixen almenys cinc creences sobre aquest aliment que no són tan certes com ens han fet creure.

1. La xocolata engreixa. És cert que té en la seva composició grans quantitats de sucre i greixos, per la qual cosa es tracta d’un aliment molt calòric. No obstant això, si s’ingereix amb moderació no suposa cap risc per a la nostra línia.

2. Provoca migranyes. La xocolata té en la seva composició algunes substàncies que estan popularment relacionades amb l’aparició d’episodis de migranyes. No obstant això, cal tenir en compte que la relació causa-efecte no està 100% confirmada ja que existeixen multitud de factors que poden provocar l’inici d’una migranya o mal de cap.

3. És addictiu. Aquesta afirmació ve donada per la sensación de plaer que s’experimenta en menjar xocolata i per la qual una persona podria ingerir més cacau del que és recomanable buscant reviure aquesta sensació. No obstant això, no existeix un estiudi concloent en el qual es pugui determinar que aquest aliment posseeixi efectes fisiològics que provoquen un consum compulsiu o addictiu.

4. Augmenta l’acne. Encara que es tracta d’un aliment gras al que popularment se li responsabilitza de l’aparició de grans i barbs cal tenir clar que el greix que mengem en la nostra dieta no s’acumula en les glàndules sebáceas.

5. Provoca càries. La xocolata i els aliments amb sucre en general porten han estat sempre considerats com a principals responsables de la càries infantil. No obstant això, en el fet que un nen tingui o no càries, influeixen factors com la textura dels aliments, i per descomptat, la higiene bucal.

Una vegada desmentits alguns dels mites que parlaven dels perills d’incloure cacau en la nostra dieta i coneixent, no obstant això, els seus efectes beneficiosos sobre la nostra salut, ve de gust aprofitar la moda de les postres dolces i aprendre fer pastissos casolans de cacau per gaudir del seu sabor sense cap alteració.

Us animem a que visiteu el nostre apartat de Receptes!

0 comments on “Els 5 mites sobre els efectes negatius de la Xocolata NegraAdd yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.