ELS PRIMERS FABRICANTS

En 1657 un francès resident a Londres va inaugurar “The Coffee Mill and Tobacco Roll”, una tenda en la qual es van vendre les primeres pastilles sòlides de xocolata per preparar la beguda desfeta. Es va fer tan popular la xocolata que el govern anglès va gravar un impost, fins a 1853, que fixava el seu preu, equivalent a tres quartes parts del seu pes en or.

A Suïssa es va començar a fabricar xocolata a mitjan segle XIX a càrrec de Daniel Peter després d’anys de recerca. A més, Henry Nestlé va ser qui va tenir la idea d’afegir a la mescla del cacau, llet condensada. Aquests dos pioners varen ser els qui van donar la fama a la xocolata Suïssa.

En 1879 a Rodolphe Lindt se li va ocórrer tornar a agregar de nou el llard de cacau en la mescla processada; aconseguint així que la xocolata oferís una textura sòlida i cremosa alhora, que es mantenia el seu cruixent i la seva propietat de desfer-se en la boca.

Les rajoles de xocolata van començar a fer-se realment populargràcies a les tropes aliades durant la Segona Guerra Mundial, ja que resultava ser un aliment molt energètic i alhora era fàcil i còmode de transportar pels soldats.

0 comments on “ELS PRIMERS FABRICANTSAdd yours →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.