Ruta literària de “La bruixa de pedra”

Benvinguts a aquesta ruta que us permetrà descobrir alguns dels espais reals més significatius on té lloc la trama del llibre La bruixa de pedra . Abans de començar la ruta, quatre apunts bàsic:

  •  Inici i final de la ruta: La ruta inicia en la Catedral fins al Call Juez
  • Ruta perfecta per: Amants de histories de l’època medieval
  • Durada de la ruta: Mitja hora
  • Quilòmetres: 2 km
  • Tipologia: La ruta és recomana fer-la a peu (o en bici).
  • Recomanacions: Portar calçat còmode i ganes de descobrir misteris.
  • Aquest és el mapa de la ruta:

La ruta comença a la Catedral de Girona. Precisament una de les seves gàrgoles es transforma en bruixa. La Catedral es troba al punt mes alt de la ciutat i posee la nau gótica més ampla del món. L’autor a través d’aquesta figura de llegenda crea una trama interessant que vincula diversos fets històrics. Benvinguts a la Girona de La bruixa de pedra!

La Catedral és el inici de tot. Aquí, Pere Freixenet, rep l’encàrrec de fer un treball històric sobre l’evolució constructiva de la catedral de Girona. Imagineu-vos que estem al segle XIV en el moment de les obres de construcció de la catedral i de les aventures i desventures  dels personatges protagonistes…

Arribem al Call Jueu, el barri jueu millor conservat de tota Europa, un barri amb carrers estrets i preciosos patis on van viure una de les comunitats jueves més importants d’occident. Ja sabem que aquí va surgir la figura de Guisla Recasens. Guisla manté bones relacions amb el jueus a qui avisa d’un possible pogrom i salva a tots els infants de la violència desfermada. Pero aquesta relació no va passar desapercebuda a Nicolau d’Aymerich, el temible inquisidor.

Fañanàs a través del personatge de Guisla Recasen, s’endinsa al Girona medieval , ens explica com era la ciutat, quines eres les trifulgues dels seus habitants i com els  fenòmens naturals podien condicionar la vida de la gent.

Una vegada que hàgim passat el Call, i si volem saber més de la història dels jueus a Girona i tots els problems que van tenir amb l’inquisició, podem entrar al Museu d’Història dels Jueus, situat a l’antigua sinagoga a pocs minuts d’el Call. I si teniu ganes de dinar, allà hi ha molts restaurants on pod anar a menjar i gaudir del mejar mediterrani. Qui sap, potser veieu la bruixa assentada en una taula…

Continuem la ruta i finalment arribem a les Muralles de la Catedral, on ja sabem que Pere Freixenet va pasar molt temps. La primera muralla va ser construida en el segle I A.C dels romans, i fins l’Edta Mitjana es va crear una de les murallas carolíngies. Aquesta muralla ofereix unas fantàsticas vistes de la ciutat i voltants, un dels llocs més famosos de Girona.

Un viatge a la Girona en plena construcció de la seva catedral i amb una història llegendària vinculada a alguns episodis tràgics del fanatisme religiós i obsessiu  encarnat per la inquisició. Ens hem sentit medievals per un dia…

Fins aquí la ruta. Esperem us ho hàgiu passat molt bé, què hàgiu pogut rememorar passatges del llibre, i que us hàgiu sentit protagonistes d’aquesta història. Ara només ens queda que desitjar-vos una bona tornada a casa!

GRÀCIES PER CONFIAR EN “UN VIATGE DE LLIBRE”!

Deixa un comentari