Ruta literària d’El quadern gris”

Benvinguts a aquesta ruta que us permetrà descobrir alguns dels espais reals més significatius on té lloc la trama del llibre El quadern gris . Abans de començar la ruta, quatre apunts bàsic:

  •  Inici i final de la ruta: Platja del Port pelegrí – Passeig Canadell.
  • Ruta perfecta per: Amants dels pobles costaners i la seva cultura
  • Durada de la ruta: 1 hora (Però es recomana fer-la en un matí o tarda pausadament).
  • Quilòmetres: 3 km
  • Tipologia: Es recomana fer-la a peu.
  • Recomanacions: Anar amb calçat còmode i amb ganes de gaudir.
  • Aquest és el mapa de la ruta:

Ara si, sensé mes preàmbuls: comencem!

La ruta comença al mirador de Ses Burricades, sobre la platja del Port Pelegrí, des d’on es pot observar el Cap Roig, la típica postal del poble, i per altra banda veureu de lluny les Illes Formigues.

A pocs minuts, tenim la platja d’en Calau, una platja petita però amb en encant i ja sabeu, on va passejar moltes vegades Josep Pla per descriure molt al detall el seu poble. Mireu, contempleu… Descobrireu racons molt bonics i, sobretot, feu-ho amb ulls de Pla…

Ara baixem fins a l’emblemàtica platja del Port Bo, coneguda per la cantada de les Havaneres, tot un atractiu del llibre i del poble. Com ja sabem, Pla es amant d’aquest poble, la seva vila natal, per això avui estem descobrint els racons més bonics en directe. Les ninetes de l’ull de Josep Pla…

Una cop estiguem ben situats a la platja del Port Bo, podem observar la maravellosa taverna de Can Batlle on podem gaudir d’un bon menjar, de vistes al mar, les arcades i de les barques. Com ja hem llegit el llibre sabem que es un dels llocs preferits de Josep Pla. Aquí, li agradava conversar, fumar i observant la resta de gent parlant. Pla, al seu llibre parla dels oficis, de la bellesa de la seva fisionomia i de l’ànima de Calella.

Després de gaudir de les vistes la mar i de les arcades i cases d’estil mariner, ens anem cap al passeig de Canadell, on la familia de Pla tenia la casa de l’estiu. Aquí es on l’escriptor passava els estius i li agradava observar el passeig i la platja del Canadell, i on va dedicar hores en descriure les seves vivències de l’Universitat, el seu poble, la seva família i, sobretot, les seves inquietuts i pensaments.

Gaudiu de les vistes, relaxeu-vos… Aquí acabem la ruta. Esperem us ho hàgiu passat molt bé, què hàgiu pogut rememorar passatges del llibre, i que us hàgiu sentit protagonistes d’aquesta història. Ara només ens queda que desitjar-vos una bona tornada a casa!

GRÀCIES PER CONFIAR EN “UN VIATGE DE LLIBRE”!

Deixa un comentari